ANNONSE

Romleiren ryddes først på tirsdag

Romleiren ryddes først på tirsdag

 

Leiren for romfolket på Årvoll vil ikke ryddes før tirsdag grunnet 22. juli-markeringen på søndag.

Ifølge TV2 vil ikke romleiren på Årvoll avvikles permanent før førstkommende tirsdag. Torsdag ettermiddag sendte grunneier av tomten Albert Kr. Hæhre et brev til medeier Vanessa Quintavalle. Her kom det fram at Quintavalle måtte sørge for at leiren var ryddet innen neste dag, fredag klokka 10. Men nå har leir-avviklingen altså fått fristen utsatt fram til tirsdag 24. juli. Årsaken skal være at det ikke er ønskelig med en avvikling tett opp mot markeringen av 22. juli.

Amper stemning

Akers Avis Groruddalen var ved romleiren nærmere klokka 11 fredag morgen. Da var stemningen innenfor leiren amper, noe den også var kvelden før. I tillegg til at det var noe krangling romfolket imellom, fikk en NTB-fotograf kastet en stein mot deg sa han filmet inn i leiren. Det er med andre ord tydelig at romfolket er provosert av at leiren er blitt til en form for turistattraksjon.

Noen har flyttet

Flere biler har kjørt ut av leiren, og noen av kassebilene var fylt med campingutstyr. Det kan altså tyde på at enkelte har valgt å flytte allerede.

Flere biler forsvant også sent torsdag kveld.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE