Samler inn farlig avfall

Samler inn farlig avfall

 

Etter påske begynner Renovasjonsetaten med å samle inn farlig avfall.

Tekst:

Publisert:

Innsamlingen skjer bydelsvis og etaten begynner i Bydel Østensjø like etter påske. De er spesielt ute etter å få samlet inn avfall med kjemikalier, for eksempel maling.

-  Malingsrester inneholder farlige stoffer og de ønsker vi å ta imot og behandle på en forsvarlig måte. Mange tror det er OK å kaste malingsboksene når det kun er litt igjen, men det må man ikke gjøre, sier overingeniør i Renovasjonsetaten, Elin Struksnæs.

Hun forteller at mange kaster maling og andre giftige stoffer i beholderen for vanlig restavfall.

-  Selv om vi har gode ordninger, er det mange som ikke benytter seg av disse. I tillegg til innsamlingene har vi også miljøstasjoner og gjenbruksstasjoner i byen som er åpne døgnet rundt. Folk bør ikke ha noen unnskyldning, mener hun.

Se Renovasjonsetatens nettsider for å finne ut når de kommer til din bydel.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.