ANNONSE

Sammen for ungdommen

Sammen for ungdommen

STYRKER TILBUDENE: I sommer blir det satt i gang flere ungdomstiltak i Bydel Stovner. Det er noe Britt Axelsen (Ap), Tore Ludt (SV), Rashid Nawaz (Ap), Ingelin Kristin Nord (H) og Jan-Arild Linja (Frp) mener er lurt.

I år styrker Bydel Stovner sommertilbudet for ungdom i skolens sommerferie, og hele 1 million kroner er satt av til ungdomstiltak.

Tekst:

Publisert:

Bydelen har en lang tradisjon med å ha tilbud for ungdom gjennom sommerferien. På forrige møte i bydelsutvalget i Bydel Stovner foreslo bydelsdirektøren at det nå er nødvendig å forsterke tilbudene.

Gjennom arbeidet med etablering av ungdomskonseptet har de fått innsikt i ungdommens behov, noe som viser at det trengs flere tiltak i sommer – spesielt nå som biblioteket holder stengt i forbindelse med flyttingen.

Det har vært noen helger med krevende situasjoner i Bydel Stovner, som politiet, bydelen og frivillige har prøvd og håndtere så bra som mulig, sier bydelsdirektør Alv H. Sørland.

– Strategien fra politiet og bydelen har vært å ikke normalisere det som har skjedd, men heller ikke legge mer energi i det enn nødvendig, sier han.

Skape trygghet

De samarbeider tett med både politiet og skolene. Selv om det har vært skrevet om noen enkeltepisoder, er politiet tydelige på at lite er endret.

– Likevel ønsker vi å prøve ulike tiltak for å gi ungdom som er på Stovner i sommer mulighet for kontakt med trygge voksne, sier Sørland.

Det skal vi gjøre ved å sikre at ungdommen har et sted å gå til, at barnevernets uteteam har bedre rammer å jobbe under og at andre initiativ støttes, som natteravn, sier han.

Innsatsen er en del av arbeidet med ungdomskonseptet og skal gi erfaring til veien videre.

Tar det på alvor

Det var et samstemt bydelsutvalg som stilte seg bak bydelsdirektørens forslag.

– Vi arbeider for å dekke reelle behov. Innsatsen er basert på det som skjer i vår bydel, men vi bor på en endestasjon. Det fører til besøk fra ungdommer fra andre steder, og derfor er det viktig å samarbeide på tvers, sier May-Britt Christensen (Ap).

– Sånn jeg ser det er vi på et trappetrinn. Nå vet vi at vi tar sommer-biten, og vi har bibliotek og satellitter som kommer. Vi har mye på gang, sier hun.

SVs Tore Ludt ser på innvesteringen med ekstra styrke i sommerferien som klok.

– Det viser at man er til stede og tar ting på alvor. Vi har gjort mye av det tidligere, og skal gjøre mer av det, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE