Sandal på 8. plass

Sandal på 8. plass

FRA GRORUD: Jon Julius Sandal ble ikke utfordret under nominasjonsprosessen og er innstilt på Miljøpartiet De Grønnes 8. plass i bystyret

Miljøpartiet De Grønne hadde sitt nominasjonsmøte til bystyrevalglisten i forrige uke. Grorud-politiker Jon Julius Sandal ble ikke utfordret i nominasjonsprosessen.

I dag har De Grønne én representant i Oslo bystyre, Harald Nissen. Partiet seiler imidlertid på en grønn bølge med sin enorme oppslutning. I forbindelse med Stortingsvalget 2013 ble de for første gang representert på Stortinget med ett mandat, men partiet har spesielt mange sympatisører i hovedstaden.

Likevel må Sandal jobbe knalltøft fram mot valget om han skal klare å kapre én av de totalt 59 plassene i bystyret. Han er tydelig på hva som i så tilfelle vil bli hans kampsaker.

– Som bystyrepolitiker vil jeg arbeide for gode, lokale møteplasser og styrke innsatsen for rekruttering av nok kvalifiserte fagpersoner til barnehager og skoler, sier Jon Julius Sandal.

– Bydelenes fagsentre må styrkes for å kunne møte ulike utfordringer, legger han til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.