Sandkassa er åpnet

Sandkassa er åpnet

 

Oslos første beach-håndballbane står klar til bruk på Ellingsrud.

Skrevet av:

 

- Vi i Ellingsrud håndball er stolte over at vi som første klubb i Oslo får en slik bane. Det betyr mye for håndballklubben. Ikke bare kan vi utvide tilbudet vårt i nærmiljøet, men vi kan også få trent alternativt og få vist frem håndballen på en annen måte.

- Vi håper at banen vil bli godt brukt. Både av idrettslaget, men også av barn og ungdom på Ellingsrud og vi er veldig takknemlige for å ha fått på plass banen, sier Thomas Sigolsen som er leder for Ellingsrud håndball.

 

EM-størrelse

Torsdag ettermiddag var Sigolsen med på den offisielle åpningen av beach-håndballbanen.

Det vil være en overdrivelse å si at mange hundre dukket opp til åpningen i duskregnet, men flere inviterte gjester var tilstede. Både håndballpresident Karl Arne Johannessen fra Norges Håndballforbund, byråd Jøran Kallmyr og Anne Farseth som er direktør i Idrettsetaten. Alle godt fornøyd med at banen var på plass.

- Beach-håndball er et viktig satsningsområde for forbundet. Vi har ambisjoner om at dette skal bli en egen idrettsgren i Norge, og også en olympisk idrett. Det er en fantastisk aktivitet.

- Vi gratulerer Ellingsrud med ny bane, sa håndballpresidenten.

- Vi vet at klubben driver godt i nærmiljøet, og vi er glade for at lokalbefolkningen har tatt i bruk den nye hallen. Anlegget er kjempeflott, og vi tror beach-håndballbanen blir en ny og morsom arena for folk på Ellingsrud, sa direktøren fra Idrettsetaten.

 - Jeg var usikker på hva beach-håndball var for noe, jeg hadde ikke hørt om dette før. Og jeg tror det er mange i Oslo som ikke har hørt om dette. Derfor er det bra vi får på plass en bane. Jeg tror mange barn og unge kan bli veldig nysgjerrige på denne idretten nå, sa byråd Jøran Kallmyr.

Beach-håndballbanen på Ellingsrud er på 33x18 meter. Det er de samme målene som banene som ble brukt under EM i Larvik i 2009.

Banen er bygget i samarbeid mellom Oslo kommune Bymiljøetaten og Norges Håndballforbund, og er i tillegg finansiert ved hjelp av spillemidler.

 

Showkamp

Som avslutning på åpningen ble det spilt en beach-kamp mellom jenter fra Norges ungdomslandslag og Ellingsrud. De viste frem hva idretten dreier seg om. Begge lag vant én omgang hver, før ungdomslandslaget stakk av med seieren i shoot-outen.

- Noe av det som er så morsomt med beach-håndball er at forskjellene mellom lagene blir mindre. Man kommer til målsjanser hver eneste gang, og det blir mange mål. Det er rett og slett stor underholdning, og en morsom sport for publikum å følge, sier Thomas Sigolsen.

 

Ellingsrud har allerede et beach-lag, men Sigolsen håper å utvide nå som den nye banen er på plass.

- Vi vil prøve å arrangere egne turneringer. Jeg har allerede planer om å forsøke å arrangere NM her om noen år. Det hadde vært flott å få vist frem sporten i Oslo også, sier han.

Sigolsen tror også at banen kan hjelpe på den vanlige håndballformen til Ellingsrud-spillerne.

- For det første er det en fin måte for de yngre og trene på. Det finnes momenter som man kan dra med seg inn i det vanlige håndballspillet. Både teknikkmomenter og det å lære seg å spille ballen hurtig, sier han.

 

- Kult

Også morgendagens helter så ut til å være fornøyd med ny sandbane.

- Dødskult med sandhåndballbane. Da kan vi leke her hele tiden, sier småjentene fra Ellingsrud.

Etter showkampen var det også mange som lot seg imponere.

- Noen av oss har prøvd det før, og noen har til og med spilt det. Det ser veldig morsomt ut. Vi har lyst til å bli proffe håndballspillere alle sammen, sier de.

 

 

Dette er beach-håndball

 

o I beach-håndball er det fire spillere på banen på hvert lag. En målvakt og tre utespillere. Toalt kan man ha åtte spillere på laget, og man kan bytte så ofte man vil.

 

o Den største forskjellen fra vanlig håndball er at spektakulære mål (piruetter, flyvere osv.) teller dobbelt. Det samme gjør mål scoret av målvakt. «Vanlige» mål teller som én scoring.

 

o Derfor ser man ofte at målvakt bytter med en utespiller med målvaktstrøye når laget har ballkontroll.

 

o Spilletiden er to ganger ti minutter, med fem minutters pause.

 

o Man tar ikke målene med seg fra omgang til omgang. Man spiller best av tre omganger.

 

o Det laget som vinner første omgang, leder 1-0. Står det uavgjort etter en omgang, avgjøres omgangen med «golden goal». Vinner det andre laget andre omgang, står det 1-1. Da avgjøres kampen med «solo mot målvakt».

 

o «Solo mot målvakt» er en slags straffekonkurranse, hvor en spiller, spiller ballen til egen målvakt og kommer alene mot motstanderens mål. Målvakten kan velge å spille tilbake til spilleren eller skyte fra eget målfelt. Scorer målvakt selv, teller målet dobbelt. Det laget som har flest mål etter fem spillere fra hvert lag har vært i aksjon, vinner kampen 2-1.

 

o I beach-håndball er man klubbnøtral. Det betyr at man kan spille for hvilken klubb man vil.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!