Sandkassa er åpnet

Sandkassa er åpnet

 

Oslos første beach-håndballbane står klar til bruk på Ellingsrud.

 

- Vi i Ellingsrud håndball er stolte over at vi som første klubb i Oslo får en slik bane. Det betyr mye for håndballklubben. Ikke bare kan vi utvide tilbudet vårt i nærmiljøet, men vi kan også få trent alternativt og få vist frem håndballen på en annen måte.

- Vi håper at banen vil bli godt brukt. Både av idrettslaget, men også av barn og ungdom på Ellingsrud og vi er veldig takknemlige for å ha fått på plass banen, sier Thomas Sigolsen som er leder for Ellingsrud håndball.

 

EM-størrelse

Torsdag ettermiddag var Sigolsen med på den offisielle åpningen av beach-håndballbanen.

Det vil være en overdrivelse å si at mange hundre dukket opp til åpningen i duskregnet, men flere inviterte gjester var tilstede. Både håndballpresident Karl Arne Johannessen fra Norges Håndballforbund, byråd Jøran Kallmyr og Anne Farseth som er direktør i Idrettsetaten. Alle godt fornøyd med at banen var på plass.

- Beach-håndball er et viktig satsningsområde for forbundet. Vi har ambisjoner om at dette skal bli en egen idrettsgren i Norge, og også en olympisk idrett. Det er en fantastisk aktivitet.

- Vi gratulerer Ellingsrud med ny bane, sa håndballpresidenten.

- Vi vet at klubben driver godt i nærmiljøet, og vi er glade for at lokalbefolkningen har tatt i bruk den nye hallen. Anlegget er kjempeflott, og vi tror beach-håndballbanen blir en ny og morsom arena for folk på Ellingsrud, sa direktøren fra Idrettsetaten.

 - Jeg var usikker på hva beach-håndball var for noe, jeg hadde ikke hørt om dette før. Og jeg tror det er mange i Oslo som ikke har hørt om dette. Derfor er det bra vi får på plass en bane. Jeg tror mange barn og unge kan bli veldig nysgjerrige på denne idretten nå, sa byråd Jøran Kallmyr.

Beach-håndballbanen på Ellingsrud er på 33x18 meter. Det er de samme målene som banene som ble brukt under EM i Larvik i 2009.

Banen er bygget i samarbeid mellom Oslo kommune Bymiljøetaten og Norges Håndballforbund, og er i tillegg finansiert ved hjelp av spillemidler.

 

Showkamp

Som avslutning på åpningen ble det spilt en beach-kamp mellom jenter fra Norges ungdomslandslag og Ellingsrud. De viste frem hva idretten dreier seg om. Begge lag vant én omgang hver, før ungdomslandslaget stakk av med seieren i shoot-outen.

- Noe av det som er så morsomt med beach-håndball er at forskjellene mellom lagene blir mindre. Man kommer til målsjanser hver eneste gang, og det blir mange mål. Det er rett og slett stor underholdning, og en morsom sport for publikum å følge, sier Thomas Sigolsen.

 

Ellingsrud har allerede et beach-lag, men Sigolsen håper å utvide nå som den nye banen er på plass.

- Vi vil prøve å arrangere egne turneringer. Jeg har allerede planer om å forsøke å arrangere NM her om noen år. Det hadde vært flott å få vist frem sporten i Oslo også, sier han.

Sigolsen tror også at banen kan hjelpe på den vanlige håndballformen til Ellingsrud-spillerne.

- For det første er det en fin måte for de yngre og trene på. Det finnes momenter som man kan dra med seg inn i det vanlige håndballspillet. Både teknikkmomenter og det å lære seg å spille ballen hurtig, sier han.

 

- Kult

Også morgendagens helter så ut til å være fornøyd med ny sandbane.

- Dødskult med sandhåndballbane. Da kan vi leke her hele tiden, sier småjentene fra Ellingsrud.

Etter showkampen var det også mange som lot seg imponere.

- Noen av oss har prøvd det før, og noen har til og med spilt det. Det ser veldig morsomt ut. Vi har lyst til å bli proffe håndballspillere alle sammen, sier de.

 

 

Dette er beach-håndball

 

o I beach-håndball er det fire spillere på banen på hvert lag. En målvakt og tre utespillere. Toalt kan man ha åtte spillere på laget, og man kan bytte så ofte man vil.

 

o Den største forskjellen fra vanlig håndball er at spektakulære mål (piruetter, flyvere osv.) teller dobbelt. Det samme gjør mål scoret av målvakt. «Vanlige» mål teller som én scoring.

 

o Derfor ser man ofte at målvakt bytter med en utespiller med målvaktstrøye når laget har ballkontroll.

 

o Spilletiden er to ganger ti minutter, med fem minutters pause.

 

o Man tar ikke målene med seg fra omgang til omgang. Man spiller best av tre omganger.

 

o Det laget som vinner første omgang, leder 1-0. Står det uavgjort etter en omgang, avgjøres omgangen med «golden goal». Vinner det andre laget andre omgang, står det 1-1. Da avgjøres kampen med «solo mot målvakt».

 

o «Solo mot målvakt» er en slags straffekonkurranse, hvor en spiller, spiller ballen til egen målvakt og kommer alene mot motstanderens mål. Målvakten kan velge å spille tilbake til spilleren eller skyte fra eget målfelt. Scorer målvakt selv, teller målet dobbelt. Det laget som har flest mål etter fem spillere fra hvert lag har vært i aksjon, vinner kampen 2-1.

 

o I beach-håndball er man klubbnøtral. Det betyr at man kan spille for hvilken klubb man vil.

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Fornøyde beboere

Fornøyde beboere

 • Gang- og sykkelvei

Brigitte Heitmann og Gerhard Skagestein har fulgt med på arbeidene med den nye sykkelveien siden det startet. De er veldig glade for oppgraderingen.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
«Doing good in the world» i 100 år

«Doing good in the world» i 100 år

 • FN-dagen

The Rotary Foundation markerte sitt 100-årsjubileum på Linne Hotel på FN-dagen og verdens poliodag.

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

 
Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

 
Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!