Sandkassa er åpnet

Sandkassa er åpnet

 

Oslos første beach-håndballbane står klar til bruk på Ellingsrud.

 

- Vi i Ellingsrud håndball er stolte over at vi som første klubb i Oslo får en slik bane. Det betyr mye for håndballklubben. Ikke bare kan vi utvide tilbudet vårt i nærmiljøet, men vi kan også få trent alternativt og få vist frem håndballen på en annen måte.

- Vi håper at banen vil bli godt brukt. Både av idrettslaget, men også av barn og ungdom på Ellingsrud og vi er veldig takknemlige for å ha fått på plass banen, sier Thomas Sigolsen som er leder for Ellingsrud håndball.

 

EM-størrelse

Torsdag ettermiddag var Sigolsen med på den offisielle åpningen av beach-håndballbanen.

Det vil være en overdrivelse å si at mange hundre dukket opp til åpningen i duskregnet, men flere inviterte gjester var tilstede. Både håndballpresident Karl Arne Johannessen fra Norges Håndballforbund, byråd Jøran Kallmyr og Anne Farseth som er direktør i Idrettsetaten. Alle godt fornøyd med at banen var på plass.

- Beach-håndball er et viktig satsningsområde for forbundet. Vi har ambisjoner om at dette skal bli en egen idrettsgren i Norge, og også en olympisk idrett. Det er en fantastisk aktivitet.

- Vi gratulerer Ellingsrud med ny bane, sa håndballpresidenten.

- Vi vet at klubben driver godt i nærmiljøet, og vi er glade for at lokalbefolkningen har tatt i bruk den nye hallen. Anlegget er kjempeflott, og vi tror beach-håndballbanen blir en ny og morsom arena for folk på Ellingsrud, sa direktøren fra Idrettsetaten.

 - Jeg var usikker på hva beach-håndball var for noe, jeg hadde ikke hørt om dette før. Og jeg tror det er mange i Oslo som ikke har hørt om dette. Derfor er det bra vi får på plass en bane. Jeg tror mange barn og unge kan bli veldig nysgjerrige på denne idretten nå, sa byråd Jøran Kallmyr.

Beach-håndballbanen på Ellingsrud er på 33x18 meter. Det er de samme målene som banene som ble brukt under EM i Larvik i 2009.

Banen er bygget i samarbeid mellom Oslo kommune Bymiljøetaten og Norges Håndballforbund, og er i tillegg finansiert ved hjelp av spillemidler.

 

Showkamp

Som avslutning på åpningen ble det spilt en beach-kamp mellom jenter fra Norges ungdomslandslag og Ellingsrud. De viste frem hva idretten dreier seg om. Begge lag vant én omgang hver, før ungdomslandslaget stakk av med seieren i shoot-outen.

- Noe av det som er så morsomt med beach-håndball er at forskjellene mellom lagene blir mindre. Man kommer til målsjanser hver eneste gang, og det blir mange mål. Det er rett og slett stor underholdning, og en morsom sport for publikum å følge, sier Thomas Sigolsen.

 

Ellingsrud har allerede et beach-lag, men Sigolsen håper å utvide nå som den nye banen er på plass.

- Vi vil prøve å arrangere egne turneringer. Jeg har allerede planer om å forsøke å arrangere NM her om noen år. Det hadde vært flott å få vist frem sporten i Oslo også, sier han.

Sigolsen tror også at banen kan hjelpe på den vanlige håndballformen til Ellingsrud-spillerne.

- For det første er det en fin måte for de yngre og trene på. Det finnes momenter som man kan dra med seg inn i det vanlige håndballspillet. Både teknikkmomenter og det å lære seg å spille ballen hurtig, sier han.

 

- Kult

Også morgendagens helter så ut til å være fornøyd med ny sandbane.

- Dødskult med sandhåndballbane. Da kan vi leke her hele tiden, sier småjentene fra Ellingsrud.

Etter showkampen var det også mange som lot seg imponere.

- Noen av oss har prøvd det før, og noen har til og med spilt det. Det ser veldig morsomt ut. Vi har lyst til å bli proffe håndballspillere alle sammen, sier de.

 

 

Dette er beach-håndball

 

o I beach-håndball er det fire spillere på banen på hvert lag. En målvakt og tre utespillere. Toalt kan man ha åtte spillere på laget, og man kan bytte så ofte man vil.

 

o Den største forskjellen fra vanlig håndball er at spektakulære mål (piruetter, flyvere osv.) teller dobbelt. Det samme gjør mål scoret av målvakt. «Vanlige» mål teller som én scoring.

 

o Derfor ser man ofte at målvakt bytter med en utespiller med målvaktstrøye når laget har ballkontroll.

 

o Spilletiden er to ganger ti minutter, med fem minutters pause.

 

o Man tar ikke målene med seg fra omgang til omgang. Man spiller best av tre omganger.

 

o Det laget som vinner første omgang, leder 1-0. Står det uavgjort etter en omgang, avgjøres omgangen med «golden goal». Vinner det andre laget andre omgang, står det 1-1. Da avgjøres kampen med «solo mot målvakt».

 

o «Solo mot målvakt» er en slags straffekonkurranse, hvor en spiller, spiller ballen til egen målvakt og kommer alene mot motstanderens mål. Målvakten kan velge å spille tilbake til spilleren eller skyte fra eget målfelt. Scorer målvakt selv, teller målet dobbelt. Det laget som har flest mål etter fem spillere fra hvert lag har vært i aksjon, vinner kampen 2-1.

 

o I beach-håndball er man klubbnøtral. Det betyr at man kan spille for hvilken klubb man vil.

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!