Sandkassa er åpnet

Sandkassa er åpnet

 

Oslos første beach-håndballbane står klar til bruk på Ellingsrud.

 

- Vi i Ellingsrud håndball er stolte over at vi som første klubb i Oslo får en slik bane. Det betyr mye for håndballklubben. Ikke bare kan vi utvide tilbudet vårt i nærmiljøet, men vi kan også få trent alternativt og få vist frem håndballen på en annen måte.

- Vi håper at banen vil bli godt brukt. Både av idrettslaget, men også av barn og ungdom på Ellingsrud og vi er veldig takknemlige for å ha fått på plass banen, sier Thomas Sigolsen som er leder for Ellingsrud håndball.

 

EM-størrelse

Torsdag ettermiddag var Sigolsen med på den offisielle åpningen av beach-håndballbanen.

Det vil være en overdrivelse å si at mange hundre dukket opp til åpningen i duskregnet, men flere inviterte gjester var tilstede. Både håndballpresident Karl Arne Johannessen fra Norges Håndballforbund, byråd Jøran Kallmyr og Anne Farseth som er direktør i Idrettsetaten. Alle godt fornøyd med at banen var på plass.

- Beach-håndball er et viktig satsningsområde for forbundet. Vi har ambisjoner om at dette skal bli en egen idrettsgren i Norge, og også en olympisk idrett. Det er en fantastisk aktivitet.

- Vi gratulerer Ellingsrud med ny bane, sa håndballpresidenten.

- Vi vet at klubben driver godt i nærmiljøet, og vi er glade for at lokalbefolkningen har tatt i bruk den nye hallen. Anlegget er kjempeflott, og vi tror beach-håndballbanen blir en ny og morsom arena for folk på Ellingsrud, sa direktøren fra Idrettsetaten.

 - Jeg var usikker på hva beach-håndball var for noe, jeg hadde ikke hørt om dette før. Og jeg tror det er mange i Oslo som ikke har hørt om dette. Derfor er det bra vi får på plass en bane. Jeg tror mange barn og unge kan bli veldig nysgjerrige på denne idretten nå, sa byråd Jøran Kallmyr.

Beach-håndballbanen på Ellingsrud er på 33x18 meter. Det er de samme målene som banene som ble brukt under EM i Larvik i 2009.

Banen er bygget i samarbeid mellom Oslo kommune Bymiljøetaten og Norges Håndballforbund, og er i tillegg finansiert ved hjelp av spillemidler.

 

Showkamp

Som avslutning på åpningen ble det spilt en beach-kamp mellom jenter fra Norges ungdomslandslag og Ellingsrud. De viste frem hva idretten dreier seg om. Begge lag vant én omgang hver, før ungdomslandslaget stakk av med seieren i shoot-outen.

- Noe av det som er så morsomt med beach-håndball er at forskjellene mellom lagene blir mindre. Man kommer til målsjanser hver eneste gang, og det blir mange mål. Det er rett og slett stor underholdning, og en morsom sport for publikum å følge, sier Thomas Sigolsen.

 

Ellingsrud har allerede et beach-lag, men Sigolsen håper å utvide nå som den nye banen er på plass.

- Vi vil prøve å arrangere egne turneringer. Jeg har allerede planer om å forsøke å arrangere NM her om noen år. Det hadde vært flott å få vist frem sporten i Oslo også, sier han.

Sigolsen tror også at banen kan hjelpe på den vanlige håndballformen til Ellingsrud-spillerne.

- For det første er det en fin måte for de yngre og trene på. Det finnes momenter som man kan dra med seg inn i det vanlige håndballspillet. Både teknikkmomenter og det å lære seg å spille ballen hurtig, sier han.

 

- Kult

Også morgendagens helter så ut til å være fornøyd med ny sandbane.

- Dødskult med sandhåndballbane. Da kan vi leke her hele tiden, sier småjentene fra Ellingsrud.

Etter showkampen var det også mange som lot seg imponere.

- Noen av oss har prøvd det før, og noen har til og med spilt det. Det ser veldig morsomt ut. Vi har lyst til å bli proffe håndballspillere alle sammen, sier de.

 

 

Dette er beach-håndball

 

o I beach-håndball er det fire spillere på banen på hvert lag. En målvakt og tre utespillere. Toalt kan man ha åtte spillere på laget, og man kan bytte så ofte man vil.

 

o Den største forskjellen fra vanlig håndball er at spektakulære mål (piruetter, flyvere osv.) teller dobbelt. Det samme gjør mål scoret av målvakt. «Vanlige» mål teller som én scoring.

 

o Derfor ser man ofte at målvakt bytter med en utespiller med målvaktstrøye når laget har ballkontroll.

 

o Spilletiden er to ganger ti minutter, med fem minutters pause.

 

o Man tar ikke målene med seg fra omgang til omgang. Man spiller best av tre omganger.

 

o Det laget som vinner første omgang, leder 1-0. Står det uavgjort etter en omgang, avgjøres omgangen med «golden goal». Vinner det andre laget andre omgang, står det 1-1. Da avgjøres kampen med «solo mot målvakt».

 

o «Solo mot målvakt» er en slags straffekonkurranse, hvor en spiller, spiller ballen til egen målvakt og kommer alene mot motstanderens mål. Målvakten kan velge å spille tilbake til spilleren eller skyte fra eget målfelt. Scorer målvakt selv, teller målet dobbelt. Det laget som har flest mål etter fem spillere fra hvert lag har vært i aksjon, vinner kampen 2-1.

 

o I beach-håndball er man klubbnøtral. Det betyr at man kan spille for hvilken klubb man vil.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.