Sang for lekens år

Sang for lekens år

 

Over 1000 ivrige barnehagebarn fylte Veitvetparken da «Lekens år» ble markert i Bjerke bydel. Det ble derfor høylytt da barna begynte å synge.

Skrevet av:

Alle private og kommunale barnehager i bydelen var invitert til å markere betydningen av lek i barns oppvekst, og hele 28 barnehager var påmeldt til arrangementet. Til tross for usikkert vær dukket det opp over 1000 barn som var klare til å leke - og synge.

Mens Veitvet Aktivitetsskoles Husband sto for musikk, sang de ivrige barna av full hals.

- Det er rekordmange som har møtt opp i år, og barnehagedagen har vært en tradisjon gjennom mange år, opplyser Bydel Bjerkes resultatsjef for barnehageområde 1, Bente Bjerkås.

Viktig

Bydelens barnehager er sammen blitt enige om å gjøre 2011 til Lekens år, og er derfor satt som tema for den tradisjonelle barnhehagedagen som markeres hvert år. Lek blir satt i fokus for å vise hvor viktig den er for barna.

- Vi markerer viktigheten av lek i barns oppvekst, som er grunnlaget for læring, sier resultatsjef Marianne Espen for bydelens barnehageområde 2.

- Lekende læring og lærende lek er et verdigrunnlag som henger tett sammen, fortsetter Bjerkås.

Åpnet

Før barna ble satt i aktiviteter som rockeverksted, tautrekking, rockeringer og kasting av tennisballer i bøtter, fremførte Barnehagekoret flere sanger.

Bjerkes bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen sto for åpningen av arrangementet.

- Lek er det som er visjonen i dag, sa hun før hun oppfordret barna til å leke i Veitvetparken.

Fagforbundet Bjerke serverte fiskeburger til barna. Dette var det første året forbundet hadde ansvaret for maten, men bydelen tar nå ansvaret for dette også i årene framover.

Siste nytt i Nyheter

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

 
Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Mener byrådet misbruker makten

Mener byrådet misbruker makten

  • Barnehage

Både Høyre sentralt og lokalt i Bjerke bydel reagerer på beslutningen til byrådet om å ikke gi tilskudd til en privat Espira-barnehage planlagt i Nybyen på Økern. Høyre kaller det for maktmisbruk.

 
– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

  • Barnehager

Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar

  • Barnehage

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Privat Økern-<BR>barnehage på vent

Privat Økern-
barnehage på vent

  • Barnehage

En Espira-barnehage på to etasjer i Nybyen på Økern skulle etter planen åpne i september neste år. Nå ligger planene brakk fordi byrådet avslo søknad om tilskudd.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!