ANNONSE

Sang for lekens år

Sang for lekens år

 

Over 1000 ivrige barnehagebarn fylte Veitvetparken da «Lekens år» ble markert i Bjerke bydel. Det ble derfor høylytt da barna begynte å synge.

Alle private og kommunale barnehager i bydelen var invitert til å markere betydningen av lek i barns oppvekst, og hele 28 barnehager var påmeldt til arrangementet. Til tross for usikkert vær dukket det opp over 1000 barn som var klare til å leke - og synge.

Mens Veitvet Aktivitetsskoles Husband sto for musikk, sang de ivrige barna av full hals.

- Det er rekordmange som har møtt opp i år, og barnehagedagen har vært en tradisjon gjennom mange år, opplyser Bydel Bjerkes resultatsjef for barnehageområde 1, Bente Bjerkås.

Viktig

Bydelens barnehager er sammen blitt enige om å gjøre 2011 til Lekens år, og er derfor satt som tema for den tradisjonelle barnhehagedagen som markeres hvert år. Lek blir satt i fokus for å vise hvor viktig den er for barna.

- Vi markerer viktigheten av lek i barns oppvekst, som er grunnlaget for læring, sier resultatsjef Marianne Espen for bydelens barnehageområde 2.

- Lekende læring og lærende lek er et verdigrunnlag som henger tett sammen, fortsetter Bjerkås.

Åpnet

Før barna ble satt i aktiviteter som rockeverksted, tautrekking, rockeringer og kasting av tennisballer i bøtter, fremførte Barnehagekoret flere sanger.

Bjerkes bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen sto for åpningen av arrangementet.

- Lek er det som er visjonen i dag, sa hun før hun oppfordret barna til å leke i Veitvetparken.

Fagforbundet Bjerke serverte fiskeburger til barna. Dette var det første året forbundet hadde ansvaret for maten, men bydelen tar nå ansvaret for dette også i årene framover.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE