Sauenes sommerparadis

Sauenes sommerparadis

 

Sauene fra Kampen barnebondegård har sjekket inn på Bånkall gård for sommeren. Gården er populær blant sauene og har blitt et fast reisemål.

Tekst:

Publisert:

- Sauene våre trives veldig godt på sommerbeite, bekrefter konsulent Inger Lise Haug ved Kampen barnebondegård.

I sommer er det fem sauer som har lagt ferien til Bånkall, for å kose seg med friskt og grønt gress i sommermånedene.

- Vi har ikke noe beite her på gården. Det er veldig viktig at sauene får i seg friskt gress om sommeren, siden de spiser fôr resten av året.

På Bånkall har sauene masse gress å kose seg med, og når de ikke spiser så slapper de av i skyggen. Allikevel savner de nok litt av oppmerksomheten de får fra alle barna som besøker Kampen barnebondegård. Haug forteller at sauene også er savnet på besøksgården.

- De besøkende savner dem, og blir litt skuffa når vi ikke har dem her på gården.

Perfekt

Avdelingssjef Ole-Jørgen Pettersen i Bydel Grorud mener det er perfekt for sauer å legge sommerferien til gården.

- De stortrives på Bånkall. Det er stor kamp blant sauene om å bli valgt ut til å komme dit på ferie, sier han.

Pettersen forteller at bydelen har en årlig avtale med barnebondegården på Kampen og at sauene pleier å oppføre seg når de er på beite.

- De er glitrende gjester, og vi tar godt vare på dem, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.