ANNONSE

Sauenes sommerparadis

Sauenes sommerparadis

 

Sauene fra Kampen barnebondegård har sjekket inn på Bånkall gård for sommeren. Gården er populær blant sauene og har blitt et fast reisemål.

Tekst:

Publisert:

- Sauene våre trives veldig godt på sommerbeite, bekrefter konsulent Inger Lise Haug ved Kampen barnebondegård.

I sommer er det fem sauer som har lagt ferien til Bånkall, for å kose seg med friskt og grønt gress i sommermånedene.

- Vi har ikke noe beite her på gården. Det er veldig viktig at sauene får i seg friskt gress om sommeren, siden de spiser fôr resten av året.

På Bånkall har sauene masse gress å kose seg med, og når de ikke spiser så slapper de av i skyggen. Allikevel savner de nok litt av oppmerksomheten de får fra alle barna som besøker Kampen barnebondegård. Haug forteller at sauene også er savnet på besøksgården.

- De besøkende savner dem, og blir litt skuffa når vi ikke har dem her på gården.

Perfekt

Avdelingssjef Ole-Jørgen Pettersen i Bydel Grorud mener det er perfekt for sauer å legge sommerferien til gården.

- De stortrives på Bånkall. Det er stor kamp blant sauene om å bli valgt ut til å komme dit på ferie, sier han.

Pettersen forteller at bydelen har en årlig avtale med barnebondegården på Kampen og at sauene pleier å oppføre seg når de er på beite.

- De er glitrende gjester, og vi tar godt vare på dem, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE