Scoringsmaskinen forlater Hasle/Løren

Scoringsmaskinen forlater Hasle/Løren

 

Etter en imponerende debutsesong i 2. divisjon har Adrian Thun (23) blitt lagt merke til. Nå går ferden til Brumunddal.

Tekst:

Publisert:

Hasle/Løren kapret kun 14 poeng forrige sesong og rykket ned til 3.divisjon. Adrian Thun klarte likevel å treffe nettmaskene 15 ganger. Det gjorde ham til en ettertraktet mann.

- For egen del gikk det bra siste sesong. Jeg følte jeg holdt nivået brukbart, men vi skapte naturlig nok ikke like mange sjanser som vi gjorde i 3.divisjon.

- Jeg opplevde at jeg fikk mindre tid med ballen og møtte sterkere og smartere forsvarspillere, sier Adrian Thun.

Thun har ambisjoner om å fortsette fotballkarrieren i 2. divisjon. Gode økonomiske betingelser og samboerens lokale forankring ble tungen på vektskåla.

- Samboeren min er fra Hedmark og jeg legger ikke skjul på at det var gode økonomiske vilkår.

- Jeg ønsker fremdeles å spille i 2. divisjon, og Brumunddal er et naturlig stoppested.

- Klubben har ambisjoner om å komme topp tre den kommende sesongen og jeg gleder meg til å bidra, sier Thun.

Tomrom etter Thun

Hasle/Lørens midstopper og kaptein Ivar-Andre Anderssen synes det er leit at Thun forsvinner.

- Det blir et tomrom som vi må fylle. Samtidig skjønner jeg at han drar.

­­- Han behersker nivået i 2. divisjon uten problemer. Det blir spennende å følge utviklingen hans videre, Brumunddal er jo et antatt topplag i 2. divisjon, sier Ivar-Andre Anderssen.

Lagleder Per-Egil Nygård takker Thun for samarbeidet og ønsker ham lykke til videre.

Han erkjenner at Thun er for god for Hasle/Løren.

- Vi har hatt gleden av å ha Adrian i klubben i fire og et halvt år.

- Han har vært toppscorer for oss alle sesongene. Det er klart vi kommer til å savne ham, men vi har skjønt at han kom til å dra. Adrian må spille 2. divisjonsfotball, sier Nygård.

Mens Thun er klar for Brumunddal så har Grorud sendt et formelt brev til Hasle-Løren og forhørt seg om Ivar Andre-Anderssen. Det tar kapteinen med knusende ro.

- Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Jeg trives veldig godt i Hasle/Løren.

- For øyeblikket sliter jeg med hofta og skal operere den. Jeg er først spilleklar igjen på nyåret, sier Anderssen.

Spillerflukt?

Lagleder Nygård tror ikke på noen spillerflukt fra klubben. Akkurat nå avvikler laget ferie, men de møtes igjen om en ukes tid. Da skal ny trener og nytt støtteapparat være så godt som på plass.

- I utgangspunktet tror jeg alle spillerne blir. Men man vet aldri i fotball, sier Nygård.

Han er fast bestemt på at de skal etablere seg i toppen av 3.divisjon så fort som mulig.

Den unge spillerstallen fikk en tøff påkjenning forrige sesong og Nygård innrømmer at nivået ga dem en på trynet.

- Vi har lært at det er en krevende og lang sesong.

- Vi er avhengige av å ha spillere som er mentalt forberedt - også når det går dårlig. Når du kommer skjevt ut, som vi gjorde, er det vanskelig å hente seg inn med et lag som består av rene amatører, påpeker Nygård.

Hasle/Løren manglet erfaring i 2. divisjon forrige sesong, og Nygård tror ikke detkunne hjulpet med litt mer rutine i rekkene.

- Det var en enighet om at de som rykket opp skulle spille. Den spillergruppa skulle få sjansen. Vi savnet kanskje litt rutine, jeg tror en god blanding er bra, sier Nygård.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.