ANNONSE

Sier ja til Aker sykehus

Sier ja til Aker sykehus

 

Bydelsutvalget (BU) i Alna bydel foreslår at Aker sykehus tilføres ressurser, rustes opp og blir en del av det totale helsetilbudet for Groruddalens og Oslos innbyggere. SV er uenig.

Tekst:

Publisert:

- Dette er en sak med mye følelser. Det blir for dumt hvis man skal kjøre motstrøms nordover for å komme til sykehuset. Jeg tror løpet er kjørt, men vi støtter opp om Aps forslag om at Groruddalens befolkning får høre til Aker sykehus, sier Børge Ingvaldsen (H).

- Ikke lang vei

Ingvaldsens uttalelse fikk SVs gruppeleder, Rolf Erik Johansen, til å trekke på smilebåndet.

- En finnmarking ville ledd seg i hjel hvis han hadde hørt dette. Det spiller da ingen rolle for folk om de kjører bil eller buss til A-hus eller til Aker. Det er da ikke så langt, sier Johansen som mener man ikke kan drive politikk basert på følelser.

- Dette her blir litt sånn som når gamle tante Olga gråter over at hun må skrote den gamle bilen sin, selv om hun har en splitter ny Mercedes stående i garasjen. A-hus er et flott sykehus, sier Johansen.  

Resultatet

De fire bydelene i Groruddalen har ca. 125 000 innbyggere og overtallet i BU mener det vil gi et tilstrekkelig pasientgrunnlag for Aker sykehus.

Bydelen sier også i sin høringsuttalelse at Aker sykehus bør få egen legevakttjeneste lokalisert på Aker og som skal dekke de fire bydelene i Groruddalen.

 

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE