Sier ja til Aker sykehus

Sier ja til Aker sykehus

 

Bydelsutvalget (BU) i Alna bydel foreslår at Aker sykehus tilføres ressurser, rustes opp og blir en del av det totale helsetilbudet for Groruddalens og Oslos innbyggere. SV er uenig.

Tekst:

Publisert:

- Dette er en sak med mye følelser. Det blir for dumt hvis man skal kjøre motstrøms nordover for å komme til sykehuset. Jeg tror løpet er kjørt, men vi støtter opp om Aps forslag om at Groruddalens befolkning får høre til Aker sykehus, sier Børge Ingvaldsen (H).

- Ikke lang vei

Ingvaldsens uttalelse fikk SVs gruppeleder, Rolf Erik Johansen, til å trekke på smilebåndet.

- En finnmarking ville ledd seg i hjel hvis han hadde hørt dette. Det spiller da ingen rolle for folk om de kjører bil eller buss til A-hus eller til Aker. Det er da ikke så langt, sier Johansen som mener man ikke kan drive politikk basert på følelser.

- Dette her blir litt sånn som når gamle tante Olga gråter over at hun må skrote den gamle bilen sin, selv om hun har en splitter ny Mercedes stående i garasjen. A-hus er et flott sykehus, sier Johansen.  

Resultatet

De fire bydelene i Groruddalen har ca. 125 000 innbyggere og overtallet i BU mener det vil gi et tilstrekkelig pasientgrunnlag for Aker sykehus.

Bydelen sier også i sin høringsuttalelse at Aker sykehus bør få egen legevakttjeneste lokalisert på Aker og som skal dekke de fire bydelene i Groruddalen.

 

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.