Sier nei til Franzefoss

Sier nei til Franzefoss

 

Franzefoss Pukk AS har søkt om å fylle opp en bekkedal med store mengder løsmasser. Byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen (H) sier nei.

Tekst:

Publisert:

- Vi ser ingen grunn til å tillate oppfylling av 15.000 kubikkmeter løsmasser i dette landskapsområdet, sier byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen.

- Vi ønsker å bevare og åpne bekker, ikke fylle dem, legger hun til.

Agerbak-Jensen forklarer at det er hensyn til miljø og estetikk som er grunnen til at byrådet innstiller på å avslå søknaden fra Franzefoss Pukk.

- Søknaden om oppfylling strider mot byrådets miljøpolitikk. Vi anser forslaget som negativt for plante- og dyrelivet - og at områdets estetiske verdi forringes, sier Agerbak-Jensen.

- For oss er det viktig å bevare kulturlandskap, biologisk mangfold og Oslos blågrønne profil. Vi står fast ved vårt ja til miljøet, understreker byutviklingsbyråden.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.