Signerte avtale om garantert læreplass

Signerte avtale om garantert læreplass


GARANTERER PLASS: Knut Asper for Murmesterens forening Oslo, leder i Utdanningsetaten, Bente Fredheim og Arvid Søgaard i Opplæringskontoret for tømrerfaget signerte læreplassgarantien på Kuben yrkesarena.


Utdanningsetaten, tømrerfaget, murerfaget og malefaget har signert en avtale om læreplassgaranti som gir en sikker plass dersom man innfrir bransjens krav. Målet er å gi elevene enda bedre muligheter til å lykkes.

Skrevet av:

Intensjonen er at lærlingeklausulen skal inn i alle standardavtaler i Oslo kommune. Avtalen innebærer at alle søkere fra Osloskolen til læreplass i tømrerfaget, malefaget og murerfaget er garantert læreplass – dersom de innfrir noen krav bransjen har utarbeidet. Avtalen ble signert på Kuben yrkesarena.

– Det er en treårig avtale. Den er bra for trygghet og motivasjon. Vi ønsker flere lærlinger, men da må en lærlingeklausul inn i alle relevante kontrakter, forteller Arvid Søgaard i Opplæringskontoret for tømrerfaget.

Han er opptatt av oppslutningen av lærebedrifter, og forteller at de stadig driver rekruttering for å kunne tilby nok læreplasser.

– Terskelverdien blir viktig, og hvor store anbud man forventer man kan ha med en lærling. Jo lavere jo bedre, sier han.

Osloungdommen konkurrerer

Leder i Utdanningsetaten, Bente Fredheim, forteller at de har hatt en økning i antall søkere til byggfag de siste årene. Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om den vanskelige rekrutteringen til yrkesfag – og den høye «drop-out» prosenten.

– Oslo er i en særstilling. Vi har 50 prosent lærlinger fra andre fylker, de fleste av dem fra Akershus, noe som betyr at Osloungdommen konkurrerer i mye større grad om læreplasser i hjemkommunen enn andre, forteller hun.

Hun ser lyst på fremtiden.

– Det trengs mye framsnakking. Totalt i Oslo er det 80 prosent som fullfører og består videregående opplæring. Noe lavere på yrkesfag. På Kuben har de gått fra 66 prosent som fulfører til 80 prosent, forteller Fredheim.

– Derfor er det viktig å synliggjøre gode resultater og læreplassgarantien, slik at både foresatte og de unge ser mulighetene som ligger i å velge yrkesfag.

Saken har blitt kortet ned for nett. Les hele i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!