Signerte avtale om garantert læreplass

Signerte avtale om garantert læreplass


GARANTERER PLASS: Knut Asper for Murmesterens forening Oslo, leder i Utdanningsetaten, Bente Fredheim og Arvid Søgaard i Opplæringskontoret for tømrerfaget signerte læreplassgarantien på Kuben yrkesarena.


Utdanningsetaten, tømrerfaget, murerfaget og malefaget har signert en avtale om læreplassgaranti som gir en sikker plass dersom man innfrir bransjens krav. Målet er å gi elevene enda bedre muligheter til å lykkes.

Skrevet av:

Intensjonen er at lærlingeklausulen skal inn i alle standardavtaler i Oslo kommune. Avtalen innebærer at alle søkere fra Osloskolen til læreplass i tømrerfaget, malefaget og murerfaget er garantert læreplass – dersom de innfrir noen krav bransjen har utarbeidet. Avtalen ble signert på Kuben yrkesarena.

– Det er en treårig avtale. Den er bra for trygghet og motivasjon. Vi ønsker flere lærlinger, men da må en lærlingeklausul inn i alle relevante kontrakter, forteller Arvid Søgaard i Opplæringskontoret for tømrerfaget.

Han er opptatt av oppslutningen av lærebedrifter, og forteller at de stadig driver rekruttering for å kunne tilby nok læreplasser.

– Terskelverdien blir viktig, og hvor store anbud man forventer man kan ha med en lærling. Jo lavere jo bedre, sier han.

Osloungdommen konkurrerer

Leder i Utdanningsetaten, Bente Fredheim, forteller at de har hatt en økning i antall søkere til byggfag de siste årene. Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om den vanskelige rekrutteringen til yrkesfag – og den høye «drop-out» prosenten.

– Oslo er i en særstilling. Vi har 50 prosent lærlinger fra andre fylker, de fleste av dem fra Akershus, noe som betyr at Osloungdommen konkurrerer i mye større grad om læreplasser i hjemkommunen enn andre, forteller hun.

Hun ser lyst på fremtiden.

– Det trengs mye framsnakking. Totalt i Oslo er det 80 prosent som fullfører og består videregående opplæring. Noe lavere på yrkesfag. På Kuben har de gått fra 66 prosent som fulfører til 80 prosent, forteller Fredheim.

– Derfor er det viktig å synliggjøre gode resultater og læreplassgarantien, slik at både foresatte og de unge ser mulighetene som ligger i å velge yrkesfag.

Saken har blitt kortet ned for nett. Les hele i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!