Sjokkbudsjett for Alna

Sjokkbudsjett for Alna

 

I dag la Byrådet fram sitt forslag til budsjett i 2013. Tre av fire Groruddals-bydeler kan puste lettet ut, mens Bydel Alna går et tøft år i vente.

Tekst:

Publisert:

Bydelene Bjerke og Grorud får henholdsvis 1.4 millioner og 4 millioner mer å rutte med neste år enn i fjor.

Bydel Stovner får snaut 300.000 mindre å gå på, mens Bydel Alna ble en av de store budsjettaperne.

Om Byrådets forslag til budsjett går gjennom vil Alna ha snaut 27 millioner kroner mindre å rutte med neste år. Det er tungt for en Bydel som de siste årene har vært nødt til å kutte 8 millioner (2011) og 10 millioner (2012).

Les alt om hva budsjettforslaget betyr for Groruddalen i fredagens papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.