- Skal forhindre ras som kan ta liv

- Skal forhindre ras som kan ta liv

 

Jøran Kallmyr reagerer på Lillo­markas Venners motstand av sikringsalternativet for Ravnkollveggen, og han mener den byråkratiske prosessen de ønsker er for tidkrevende.

Tekst:

Publisert:

- Dette er et sikringstiltak med hensikt å forhindre ras og steinsprang som faktisk kan ta liv, forteller samferdselsbyråd Jøran Kallmyr til Akers Avis Groruddalen.

Han reagerer sterkt på at Lillomarkas Venner kjører en så hard kamp mot steinsprangnettet som skal sikre ras fra Ravnkollveggen.

Videre forteller byråden at han mener den omfattende byråkratiske prosessen Lillomarkas Venner ber om er for tidkrevende når det står om liv.

- Da det er liv på spill må ting skje så raskt og effektivt som mulig.

Samferdselsbyråden understreker at Plan- og bygningsetatens konklusjon om at tiltaket ikke er søknadspliktig.

Ifølge etaten faller sikringen utenfor plan- og bygningslovens bestemmelser om hva som er bygge- og anleggstiltak,  og der­med også utenfor markalovens virkningsområde.

Det er denne konklusjonen venneforeningen bestrider. De mener at det andre sikringsalternativet som innebærer å beholde fangvollen er til­strekkelig, sammen med boltingen av store blokker - noe som også må gjøres selv med steinsprangnett. Denne sikringen vil også bevare veggens fasade, mener de.

Kallmyr mener imidlertid at steinsprangnettet ikke ødelegger naturopplevelsen av den kjente fjellveggen på Grorud, og at Lillomarkas Venner burde finne seg en annen kampsak.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.