21 barneskoler i Groruddalen får flere lærere:

Skal intensivere undervisningen

Skal intensivere undervisningen

FLERE RESSURSER: Rektor Ricke Møller på Jeriko skole er glad for at de får inn to ekstra lærere som kan bidra til å intensivere undervisningen for elever som ligger under eller rett over kritisk grense. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) fikk hilse på flere av elevene som lekte i klatrestativet i skolegården.


Byrådet vil ha 81 lærere inn i 21 skoler i Groruddalen de neste årene. En av skolene er Jeriko der målet er å gi elever som enten henger etter eller ikke blir sett en tettere oppfølging. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) kaller det en positiv forskjellsbehandling.

Skrevet av:

Jeriko skole er en av skolene som skal nyte av det såkalte «MerLæring 1-4». Skolen har 192 elever og 17 lærere ansatt. Til skoleåret 2017-18 får de to ekstra lærere.

– 21 barneskoler i Groruddalen får mellom to til fem ekstra lærere ut i fra skolens størrelse og utfordringene skolene har. Rommen og Veitvet ble med i programmet i fjor med fem ekstra lærere hver, og 19 barneskoler til får i år flere lærere, forteller skolebyråden.

På den måten kan lærerne ta ut de elevene som henger etter i undervisningen og intensivere denne i seks uker. Da kan læreren rette oppmerksomheten mot de resterende elevene i klasserommet.

Skyldes mange forhold

– Det ligger jo noe i bunn ved at Groruddalen får så mange ekstra lærere. Er dette et resultat av feilslått politikk?

– Det er klart at det er de i de områdene med store levekårsutfordringer at behovet er størst og det er en betydelig andel som trenger særskilt norskopplæring av de man ser «scorer» lavt i lesing og ligger under en kritisk grense. Det kan skyldes mange forhold, som et krevende arbeidsmarked og boligpolitikken som har blitt ført i Oslo, men det viktigste for meg som skolebyråd er at alle skal få like muligheter uavhengig av hvilke skole man går på, sier hun.

– Derfor innfører vi en positiv forskjellsbehandling av skolene i år og bruker mer penger på skolene som trenger ekstra ressurser for å utjevne forskjeller.

Flere elever under grensa

Jeriko skole skal bruke de ekstra lærerstillingene til å etablere et utviklingsteam, etablere en 50 prosent faglederstilling, og 150 prosent mestringslærer som kan igangsette tiltak for elever i risikosonen. I følge rektor Ricke Møller har Jeriko skole et høyt skolebidrag (tallet er 4), men det er ikke nok.

– Vi har 36 prosent av elever med vedtak om særskilt norskopplæring. Vi ønsker at andelen på nivå 1 skal være under ti prosent, sier hun.

Det er spesielt fem elever de er bekymret for på skolen. Men de nye lærerne skal ikke bare gjøre slik at de som henger etter kan få ekstra undervisning. Det skal også gjøre det enklere for de som trenger mer stimuli å bli sett. Ofte er det et stort fokus på elevene som faller fra.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!