ANNONSE

21 barneskoler i Groruddalen får flere lærere:

Skal intensivere undervisningen

Skal intensivere undervisningen

FLERE RESSURSER: Rektor Ricke Møller på Jeriko skole er glad for at de får inn to ekstra lærere som kan bidra til å intensivere undervisningen for elever som ligger under eller rett over kritisk grense. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) fikk hilse på flere av elevene som lekte i klatrestativet i skolegården.


Byrådet vil ha 81 lærere inn i 21 skoler i Groruddalen de neste årene. En av skolene er Jeriko der målet er å gi elever som enten henger etter eller ikke blir sett en tettere oppfølging. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) kaller det en positiv forskjellsbehandling.

Tekst:

Publisert:

Oversikt over nye lærere i Groruddalen:

Rommen skole 5
Veitvet skole 5
Ellingsrudåsen skole 4
Furuset skole 3
Gran skole 2
Haugen skole 3
Haugenstua skole 3
Jeriko skole 2
Lindeberg skole 3
Lutvann skole 3
Skjønnhaug skole 2
Stovner skole 3
Trosterud skole 4
Tveita skole 2
Vestli skole 4
Ammerud skole 4
Grorud skole 3
Linderud skole 3
Nordtvet skole 3
Rødtvet skole 3
Svarttjern/Bjøråsen skole 2

Jeriko skole er en av skolene som skal nyte av det såkalte «MerLæring 1-4». Skolen har 192 elever og 17 lærere ansatt. Til skoleåret 2017-18 får de to ekstra lærere.

– 21 barneskoler i Groruddalen får mellom to til fem ekstra lærere ut i fra skolens størrelse og utfordringene skolene har. Rommen og Veitvet ble med i programmet i fjor med fem ekstra lærere hver, og 19 barneskoler til får i år flere lærere, forteller skolebyråden.

På den måten kan lærerne ta ut de elevene som henger etter i undervisningen og intensivere denne i seks uker. Da kan læreren rette oppmerksomheten mot de resterende elevene i klasserommet.

Skyldes mange forhold

– Det ligger jo noe i bunn ved at Groruddalen får så mange ekstra lærere. Er dette et resultat av feilslått politikk?

– Det er klart at det er de i de områdene med store levekårsutfordringer at behovet er størst og det er en betydelig andel som trenger særskilt norskopplæring av de man ser «scorer» lavt i lesing og ligger under en kritisk grense. Det kan skyldes mange forhold, som et krevende arbeidsmarked og boligpolitikken som har blitt ført i Oslo, men det viktigste for meg som skolebyråd er at alle skal få like muligheter uavhengig av hvilke skole man går på, sier hun.

– Derfor innfører vi en positiv forskjellsbehandling av skolene i år og bruker mer penger på skolene som trenger ekstra ressurser for å utjevne forskjeller.

Flere elever under grensa

Jeriko skole skal bruke de ekstra lærerstillingene til å etablere et utviklingsteam, etablere en 50 prosent faglederstilling, og 150 prosent mestringslærer som kan igangsette tiltak for elever i risikosonen. I følge rektor Ricke Møller har Jeriko skole et høyt skolebidrag (tallet er 4), men det er ikke nok.

– Vi har 36 prosent av elever med vedtak om særskilt norskopplæring. Vi ønsker at andelen på nivå 1 skal være under ti prosent, sier hun.

Det er spesielt fem elever de er bekymret for på skolen. Men de nye lærerne skal ikke bare gjøre slik at de som henger etter kan få ekstra undervisning. Det skal også gjøre det enklere for de som trenger mer stimuli å bli sett. Ofte er det et stort fokus på elevene som faller fra.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE