Skal lære seg å svømme

Skal lære seg å svømme

 

Søskenparet Lara (6) og Khalil (5) Alfrookh liker å leke ved Svarttjern. Ingen av dem kan svømme, men det er mamma Nisrin Sajer fast bestemt på at de skal lære seg.

Tekst:

Publisert:

 - Nå skal jeg melde dem på svømmekurs, sier hun.

Sajer forteller at familien ofte tilbringer tid ved Svarttjern. Drukningsulykken for to uker siden har satt en støkk i dem.

- Verken jeg  eller mannen min kan svømme, men nå skal vi melde barna på svømmekurs, sier hun.

Lara (6) og Khalil (5) liker å være ved vannet. Enten det bare er å stå og se på fiskene som svømmer rundt, kaste steiner eller vasse. Mamma Sajer står selvfølgelig og følger med.

- Tidligere har jeg ikke tenkt på at det ble så fort dypt her. Nå er vi veldig oppmerksomme på det, sier hun.

Hun synes det er veldig bra at bydelen og Speed kom til Svart-tjern for å informere om både badevett, bruk av livbøye og enkel livredning.

- Det er veldig viktig å få denne informasjonen. Tidligere har jeg ikke visst hvordan jeg kan melde barna på svømmekurs en gang.

Sajer passet på å ta med seg flere ark med informasjon hjem fra kurset i vannkanten.

- Nå skal jeg spre informasjon videre til andre, smiler hun.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.