Skal lokke kunder med kunnskap

Skal lokke kunder med kunnskap

 

Kundene uteblir på Romsås senter. Nå skal de lokkes med kunnskap.

Tekst:

Publisert:

Ideen er hentet fra et av arkitektforslagene som ble presentert i fjor høst. Konseptet omtales som et Kunne-senter.

- Dette handler om å ha et nytt fokus på hvordan vi kan få sentret til å fungere, sier koordinerende prosjektleder for Groruddals-satsingen i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen.

Sammenkobling

Målet er at sentret både skal ha kommersielle aktører, og at det i tillegg skal bringes inn kunnskap.

Allerede har sentret kunnskap i form av filialen til Deichmanske bibliotek. Dette ønsker bydelen å koble opp mot voksenopplæringen, som flytter inn på sentret i 2009, og frivillighetssentralen, som allerede er etablert på sentret.

- På sikt ønsker vi også NAV-tiltak på sentret, med tanke på sysselsetting, sier Pettersen.

Mennesker

- Hvorfor ønsker dere å gjøre det på denne måten?

- Det kommer til å generere mennesker. Mennesker er en forutsetning for at et senter skal fungere. På denne måten vil sentret bli en større magnet enn det er pr. dags dato.

I slutten av måneden møter representanter fra bydelen opp i et møte i bystyrets kultur- og utdanningskomité for å prøve å selge ideen.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.