Skal lokke kunder med kunnskap

Skal lokke kunder med kunnskap

 

Kundene uteblir på Romsås senter. Nå skal de lokkes med kunnskap.

Tekst:

Publisert:

Ideen er hentet fra et av arkitektforslagene som ble presentert i fjor høst. Konseptet omtales som et Kunne-senter.

- Dette handler om å ha et nytt fokus på hvordan vi kan få sentret til å fungere, sier koordinerende prosjektleder for Groruddals-satsingen i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen.

Sammenkobling

Målet er at sentret både skal ha kommersielle aktører, og at det i tillegg skal bringes inn kunnskap.

Allerede har sentret kunnskap i form av filialen til Deichmanske bibliotek. Dette ønsker bydelen å koble opp mot voksenopplæringen, som flytter inn på sentret i 2009, og frivillighetssentralen, som allerede er etablert på sentret.

- På sikt ønsker vi også NAV-tiltak på sentret, med tanke på sysselsetting, sier Pettersen.

Mennesker

- Hvorfor ønsker dere å gjøre det på denne måten?

- Det kommer til å generere mennesker. Mennesker er en forutsetning for at et senter skal fungere. På denne måten vil sentret bli en større magnet enn det er pr. dags dato.

I slutten av måneden møter representanter fra bydelen opp i et møte i bystyrets kultur- og utdanningskomité for å prøve å selge ideen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.