Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

EKTE BROBYGGERE: Agata Jankowska og Nayab Hussain har nylig fullført FlexID-kurset, og anbefaler det varmt til alle som føler seg berørt av temaet.

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

FlexID er en forkortelse for fleksibel identitet, og det er nettopp dette som bevisstgjøres på kursene. Nylig gikk det andre kullet med sertifiserte ungdommer ut med diplomer i hånd, og det var en brennende engasjert gjeng som kunne kalle seg brobyggere.

– Jeg anbefaler alle som føler seg berørt av temaet om å ta kurset. Det er så viktig å sette ord på de tingene vi møter i hverdagen, som man normalt ikke reflekterer noe videre over, sier Agata Jankowska, som nå er sertifisert brobygger.

Bra å ha med seg

Selve kursingen er i regi av Oppsøkende Team i Bydel Grorud, og strekker seg over tolv uker.

– Det er en metode for å skolere og bevisstgjøre ungdommer som opplever at de står mellom kulturer, sier Thuy Helene Hoang fra Oppsøkende Team.

I løpet av de tolv kurskveldene, går man gjennom en rekke ulike temaer, som tilhørighet, fordommer og dilemmaer.

– Vi merket tidlig at det er mange usagte fordommer og stereotyper i alle retninger, sier Nayab Hussain, som nylig tok kurset.

Hussain planlegger en karriere i barne- og ungdomsarbeid, og tror hun får nytte av FlexId-kurset i jobben.

– Jeg tror også det kan være bra å ha med seg videre, legger Jankowska til, for hun skal studere pedagogikk.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

 
Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.

Kollektivtrafikken på 17. mai

Ruter anbefaler alle om å beregne god tid på nasjonaldagen.

Ammerud først ut av <BR>Groruddalens skoler

Nye Ammerud skole er 12 år i år, men selve skolen er halvveis til 100. Og med 50 år bak seg skal de gå opp Karl Johan som nummer fire i toget på 17. mai.