ANNONSE

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

EKTE BROBYGGERE: Agata Jankowska og Nayab Hussain har nylig fullført FlexID-kurset, og anbefaler det varmt til alle som føler seg berørt av temaet.

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

FlexID er en forkortelse for fleksibel identitet, og det er nettopp dette som bevisstgjøres på kursene. Nylig gikk det andre kullet med sertifiserte ungdommer ut med diplomer i hånd, og det var en brennende engasjert gjeng som kunne kalle seg brobyggere.

– Jeg anbefaler alle som føler seg berørt av temaet om å ta kurset. Det er så viktig å sette ord på de tingene vi møter i hverdagen, som man normalt ikke reflekterer noe videre over, sier Agata Jankowska, som nå er sertifisert brobygger.

Bra å ha med seg

Selve kursingen er i regi av Oppsøkende Team i Bydel Grorud, og strekker seg over tolv uker.

– Det er en metode for å skolere og bevisstgjøre ungdommer som opplever at de står mellom kulturer, sier Thuy Helene Hoang fra Oppsøkende Team.

I løpet av de tolv kurskveldene, går man gjennom en rekke ulike temaer, som tilhørighet, fordommer og dilemmaer.

– Vi merket tidlig at det er mange usagte fordommer og stereotyper i alle retninger, sier Nayab Hussain, som nylig tok kurset.

Hussain planlegger en karriere i barne- og ungdomsarbeid, og tror hun får nytte av FlexId-kurset i jobben.

– Jeg tror også det kan være bra å ha med seg videre, legger Jankowska til, for hun skal studere pedagogikk.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE