Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

EKTE BROBYGGERE: Agata Jankowska og Nayab Hussain har nylig fullført FlexID-kurset, og anbefaler det varmt til alle som føler seg berørt av temaet.

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

FlexID er en forkortelse for fleksibel identitet, og det er nettopp dette som bevisstgjøres på kursene. Nylig gikk det andre kullet med sertifiserte ungdommer ut med diplomer i hånd, og det var en brennende engasjert gjeng som kunne kalle seg brobyggere.

– Jeg anbefaler alle som føler seg berørt av temaet om å ta kurset. Det er så viktig å sette ord på de tingene vi møter i hverdagen, som man normalt ikke reflekterer noe videre over, sier Agata Jankowska, som nå er sertifisert brobygger.

Bra å ha med seg

Selve kursingen er i regi av Oppsøkende Team i Bydel Grorud, og strekker seg over tolv uker.

– Det er en metode for å skolere og bevisstgjøre ungdommer som opplever at de står mellom kulturer, sier Thuy Helene Hoang fra Oppsøkende Team.

I løpet av de tolv kurskveldene, går man gjennom en rekke ulike temaer, som tilhørighet, fordommer og dilemmaer.

– Vi merket tidlig at det er mange usagte fordommer og stereotyper i alle retninger, sier Nayab Hussain, som nylig tok kurset.

Hussain planlegger en karriere i barne- og ungdomsarbeid, og tror hun får nytte av FlexId-kurset i jobben.

– Jeg tror også det kan være bra å ha med seg videre, legger Jankowska til, for hun skal studere pedagogikk.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.