Skaper ikke gode bomiljøer

Skaper ikke gode bomiljøer

NEGATIV: Bjørn Hallme (Ap).


Leder av miljø- og byutviklingskomiteen på Stovner, Bjørn Hallme (Ap), er like skeptisk som Knut Røli. Han trekker fram boligprosjektet i Karihaugveien 22 som ligger i grenseland mellom Alna og Stovner bydeler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2017 kl 15:57

– De boligene vil ligge i rød støysone rett ved E6. Det har vi gått imot, sier han.

Les: Åpner for å bygge boliger i rød støysone

Karihaugveien 22 er et storstilt boligprosjekt med 660 leiligheter, en barnehage og dagligvarehandel på tomta mellom Karihaugen og Gransdalen.

– Vi ønsker heller at det etableres næringsbygg mot E6 med et åpent tun innenfor, sier han.

Les også: Vil bygge 650 boliger

– Det hører ikke hjemme at et departement kan oppheve den biten som har en egen forskrift, at man ikke skal bygge i rød støysone.

Hallme tror ikke det vil skape gode bomiljøer på sikt.

– Det er nettopp det som ikke vil skje. Hvis man presser dette igjennom er jeg sikker på at man vil få en sterk utskiftning i korte perioder, og det skaper ikke et homogent borettslag, sier komitélederen.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.