Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

SA NEI: Kommunen sa nei til at Espira kunne få tilskudd til barnehage i Nybyen på Økern. Fra før av har de en avtale med Selvaag. Nå kommer Private Barnehagers Landsforbund (PBL) på banen.


Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Skrevet av:

PBL slenger seg på i debatten om private og offentlige barnehager. Akers Avis Groruddalen har fulgt saken som handler om at byrådet avslo en søknad fra Espira om tilskudd til å bygge barnehage på Økern. Espira mener området, som kalles Nybyen på Økern, har behov for flere barnehageplasser.

De har inngått en avtale med Selvaag – som bygger ut leiligheter i området. Byrådet mener de kan ta ansvaret for barnehageplasser der selv, mens Bjørnar Moxnes (R) er skeptisk til Espiras hensikter. Han mener de bygger barnehager for å ta ut profitt. Høyres Saida Begum sier hun ikke har noe problemer med det, så lenge det bygges en barnehage som drives like godt som alle andre. PBL følger situasjonen tett.

– Den konkrete saken som det her er snakk om ligger nå hos Fylkesmannen og vi avventer nå deres avgjørelse som vil legge føringer for hva som skjer videre, forteller administrerende direktør Arild M. Olsen.

Les også: Privat Økern-barnehage satt på vent

Vil ta lang tid

PBL er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager med 1.950 medlemsbarnehager i hele landet. I Oslo har organisasjonen 200 medlemsbarnehager med rundt 10.000 barn. Olsen forteller om en usikkerhet som nå brer seg i det private markedet.

– Kommunen har ønsket at alle gode krefter skulle bidra med å etablere mange nok barnehageplasser i Oslo. Nå stenger de døren for den ene delen av sektoren. Det skaper stor usikkerhet blant aktørene og rammer også barn og foreldre som risikerer at det tar enda lengre tid før det blir etablert barnehage i området der de bor, sier han.

Han reagerer på at kommunen nå kommer på banen og sier de kan ta over prosessen.

– Oslo kommune har selv fått tilbud om begge prosjektene, men ikke gjort noe med det. Vi synes det er svært uryddig at de nå endrer holdning så sent i prosessen. Dette forsinker prosessen med å få etablert barnehageplasser det er behov for. Det kan ingen være tjent med.

Har du fått med deg denne?: Mener byrådet misbruker makten

Gruppeleder i Oslo Venstre, Guri Melby, har også tatt del i debatten. I et innlegg på Facebook skriver hun at hennes sønn på 11 måneder har fått avslag på plass på tre forskjellige barnehager på Hasle (et annet sted Espira ønsker å bygge barnehage).

Melby reagerer på at skolebyråden sier nei til utbygging på både Hasle og Økern.

– For meg spiller det ingen rolle hvem som driver barnehagen så lenge den er av god kvalitet – og ikke minst må vi sørge for at vi har nok plasser raskt, skriver hun i innlegget.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!