Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

TIL PARIS: Representanter fra ungdomsrådet i Bydel Grorud, politiet fra Stovner, SaLTo-koordinator, kirken, hindutempelet og ungdomsarbeidere tok turen til Paris for å bygge broer og få inspirasjon til bydelens ungdomsarbeid. Foto: Bydel Grorud

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:44

Representanter fra rådet og ansatte har vært i Malmø, Stockholm og København for å lære om ung-til-ung-metodikk. I slutten av november reiste ungdomsrådet i Bydel Grorud til Paris for å utvikle et samarbeid med en videregående skole og den norske ambassaden.

- Formålet med studieturen var å oppnå kompetanse vi kan benytte videre i eget dialogarbeid i bydelen. Deltakerne skal arrangere egne dialogmøter, samt en stor felles dialogkonferanse i bydelen. Fokuset vil hele tiden ligge på ung-til-ung metodikk, hvor ungdommen er i fokus, forteller seksjonsleder Habib Tahir i Bydel Grorud.

Det har blitt arrangert dialogmøter om radikalisering, ekstremisme, psykisk helse, flyktninger, samt fordommer i øst/vest i regi av Ungdomsrådet.

Vi ønsker å skape en trygg plattform for ungdom fra ulike kulturer, religioner og sosiale kår kan snakke fritt om aktuelle temaer.

Groruddalen representerte

På turen til Paris var representanter fra ungdomsrådet med, samt hindutempelet, kirken, SaLTo-koordinator, representant fra Stovner politistasjon og ungdomsarbeidere i bydelen.

- Torsdag 24. november var det mange spente ungdommer fra bydel Grorud som besøkte den videregående yrkessskolen Lycée Professioneel Théodore Monod i Noisy-le-Sec, en forstad til Paris. Vi hadde også med oss to representanter fra den norske ambassaden, Erik Dagoneau Berggrav og Anja Grøner Krogstad, sier Tahir.

De fikk møte mange spennende personer på reisen.

- På skolen møtte vi den engasjerte læreren Samia Essabaa, som i lang tid har drevet med dialogarbeid mellom ulike etniske grupper. Skolen hennes har blant annet mottatt flere franske utmerkelser for sitt arbeid.

Studieturer er god læring

Der fikk de vite om hvordan det jobbes med å skape forståelse og broer mellom samfunn ved blant annet studieturer til utlandet.

- Samia fortalte oss at elevene lærer utrolig mye når de reiser på disse turene, og at samtlige av elevene består videregående og får vitnemål. Flere av hennes elever velger å ta mer utdannelse etter de er ferdige med videregående skole, og de sier at studieturene har bidratt til dette valget, forteller han.

- Hun presiserte at det viktigste i arbeidet mot radikalisering er kommunikasjon, og at døren alltid står åpen for hennes elever dersom de trenger noen å snakke med. Samia presiserte for oss at «i øyeblikket vi stopper å leve normalt, har terroristene vunnet».

Les mer i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.