Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

TIL PARIS: Representanter fra ungdomsrådet i Bydel Grorud, politiet fra Stovner, SaLTo-koordinator, kirken, hindutempelet og ungdomsarbeidere tok turen til Paris for å bygge broer og få inspirasjon til bydelens ungdomsarbeid. Foto: Bydel Grorud

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:44

Representanter fra rådet og ansatte har vært i Malmø, Stockholm og København for å lære om ung-til-ung-metodikk. I slutten av november reiste ungdomsrådet i Bydel Grorud til Paris for å utvikle et samarbeid med en videregående skole og den norske ambassaden.

- Formålet med studieturen var å oppnå kompetanse vi kan benytte videre i eget dialogarbeid i bydelen. Deltakerne skal arrangere egne dialogmøter, samt en stor felles dialogkonferanse i bydelen. Fokuset vil hele tiden ligge på ung-til-ung metodikk, hvor ungdommen er i fokus, forteller seksjonsleder Habib Tahir i Bydel Grorud.

Det har blitt arrangert dialogmøter om radikalisering, ekstremisme, psykisk helse, flyktninger, samt fordommer i øst/vest i regi av Ungdomsrådet.

Vi ønsker å skape en trygg plattform for ungdom fra ulike kulturer, religioner og sosiale kår kan snakke fritt om aktuelle temaer.

Groruddalen representerte

På turen til Paris var representanter fra ungdomsrådet med, samt hindutempelet, kirken, SaLTo-koordinator, representant fra Stovner politistasjon og ungdomsarbeidere i bydelen.

- Torsdag 24. november var det mange spente ungdommer fra bydel Grorud som besøkte den videregående yrkessskolen Lycée Professioneel Théodore Monod i Noisy-le-Sec, en forstad til Paris. Vi hadde også med oss to representanter fra den norske ambassaden, Erik Dagoneau Berggrav og Anja Grøner Krogstad, sier Tahir.

De fikk møte mange spennende personer på reisen.

- På skolen møtte vi den engasjerte læreren Samia Essabaa, som i lang tid har drevet med dialogarbeid mellom ulike etniske grupper. Skolen hennes har blant annet mottatt flere franske utmerkelser for sitt arbeid.

Studieturer er god læring

Der fikk de vite om hvordan det jobbes med å skape forståelse og broer mellom samfunn ved blant annet studieturer til utlandet.

- Samia fortalte oss at elevene lærer utrolig mye når de reiser på disse turene, og at samtlige av elevene består videregående og får vitnemål. Flere av hennes elever velger å ta mer utdannelse etter de er ferdige med videregående skole, og de sier at studieturene har bidratt til dette valget, forteller han.

- Hun presiserte at det viktigste i arbeidet mot radikalisering er kommunikasjon, og at døren alltid står åpen for hennes elever dersom de trenger noen å snakke med. Samia presiserte for oss at «i øyeblikket vi stopper å leve normalt, har terroristene vunnet».

Les mer i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!