Skeptisk til næringsvirksomhet i parkeringshus

Skeptisk til næringsvirksomhet i parkeringshus

 

Ruth Heggum fra Bjerke Storvel er imot at deler av parkeringshuset i Refstadsvingen 10 gjøres om til lager og næringsvirksomhet. Det ønsket hun å fortelle politikerne i Bydel Bjerke.

Tekst:

Publisert:

- Dette er et reindyrket boområde og Bjerke Borettslag er ikke interessert i næringsvirksomhet der. Linderud og Omegn Vel mener det samme, sier Heggum.

- Jeg har selv vært der, og parkeringshuset trenger opprustning, men ikke  næringsvirksomhet.

Senere skulle det vise seg at flere delte Ruth Heggums tanker da saken kom opp under BU-møtet.

- Vi kan ikke godkjenne at dette blir brukt til næring eller lager, sier Liv Vågslid (Ap).

Bydelen gikk inn for å be Plan- og bygningsetaten om ikke å godkjenne bruk av parkeringshuset til næring eller lager.

Politikerne uttrykte også stor bekymring for trafikk- og parkeringsforholdene i Refstadsvingen og ber nå politiet og Samferdselsetaten om å iverksette både på kort og lang sikt en eventuell enveiskjøring i Refstadsvingen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.