Slik blir Nordbyen

Slik blir Nordbyen

SLIK KAN DET BLI: Nordbyen skal bli et regionsentrum – ikke bare en ny bydel – er Rune Borknes’ store visjon.

Rune Borknes er klar på at Nordbyen blir et regionssentrum plassert øverst i Groruddalen. Men hvordan vil området egentlig se ut?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.02.2015 kl 16:43

Se bildet større

MENER ALVOR: Aksjonær og daglig leder i Access Eiendom AS, Rune Borknes, er klar på at Nordbyen er realistisk.

Estate Media har laget to videoer som er lagt ut på Vimeo – et videodelingssted på Internett. Disse gir et godt svar på hvordan Nordbyen kommer til å utvikle seg fra i dag og helt fram til 2030.

Vi tror på alt; skoler, barnehager, restauranter, kino, områdebad og alt som følger med en regionsby. For det er det Nordbyen skal bli, understreker Borknes.

Se video her.

Les mer om planene i Akers Avis Groruddalens papirutgave på onsdag, eller i vår e-Avis.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.