Slik blir Oslo presentert «ute»

Slik blir Oslo presentert «ute»

 

Fjordbyutstillingen eller «Oslo – The Fjord City Expo» har siden 2006 vært vist for snaut 100.000 besøkende i utlandet. I sommer ble utstillingen for aller første gang vist i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Rett før sommerferien ble utstillingen åpnet av ordfører Fabian Stang og byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen.

- Nå skal Oslo få se hvordan vi har presentert oss i utlandet, sa Merete Agerbak-Jensen og fortalte at Fjordbyutstillingen gir publikum en samlet presentasjon av hva Fjordbyen er, og ikke minst hva den skal bli.

I Oslo var utstillingen utvidet til 900 kvadratmeter, slik at publikum også fikk se kommende byutviklingsprosjekter langs sjøsiden fra Tjuvholmen til Sydhavna.

Fjordbyutstilingen er Oslo kommunes internasjonale vandreutstilling om byutvikling Den ble besøkt av over 95.000 mennesker i Kina, Tyskland, Frankrike, Italia og Russland. Når den nå kom hjem til Oslo, ble den utvidet til over dobbelt størrelse av tidligere visninger.

 I tillegg til den internasjonale utstillingen som ble vist på engelsk, ble en like stor norsk del viet by-prosjekter langs Oslos sjøside fra Tjuvholmen til Sydhavna. I tillegg viste man nye Oslo S, vinnerutkastene for Deichmanske og Munchmuseet, og en stor felles modell for Bjørvika.

Fjordbyutstillingen var en unik mulighet til å utforske den nye fjordbyen som vokser frem, lære mer om Oslos utvikling og den viktige rollen vann har fått i hovedstadens byutvikling.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.