Slik blir Oslo presentert «ute»

Slik blir Oslo presentert «ute»

 

Fjordbyutstillingen eller «Oslo – The Fjord City Expo» har siden 2006 vært vist for snaut 100.000 besøkende i utlandet. I sommer ble utstillingen for aller første gang vist i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Rett før sommerferien ble utstillingen åpnet av ordfører Fabian Stang og byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen.

- Nå skal Oslo få se hvordan vi har presentert oss i utlandet, sa Merete Agerbak-Jensen og fortalte at Fjordbyutstillingen gir publikum en samlet presentasjon av hva Fjordbyen er, og ikke minst hva den skal bli.

I Oslo var utstillingen utvidet til 900 kvadratmeter, slik at publikum også fikk se kommende byutviklingsprosjekter langs sjøsiden fra Tjuvholmen til Sydhavna.

Fjordbyutstilingen er Oslo kommunes internasjonale vandreutstilling om byutvikling Den ble besøkt av over 95.000 mennesker i Kina, Tyskland, Frankrike, Italia og Russland. Når den nå kom hjem til Oslo, ble den utvidet til over dobbelt størrelse av tidligere visninger.

 I tillegg til den internasjonale utstillingen som ble vist på engelsk, ble en like stor norsk del viet by-prosjekter langs Oslos sjøside fra Tjuvholmen til Sydhavna. I tillegg viste man nye Oslo S, vinnerutkastene for Deichmanske og Munchmuseet, og en stor felles modell for Bjørvika.

Fjordbyutstillingen var en unik mulighet til å utforske den nye fjordbyen som vokser frem, lære mer om Oslos utvikling og den viktige rollen vann har fått i hovedstadens byutvikling.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.