ANNONSE

Slik stemmer du ved kirkevalget

Slik stemmer du ved kirkevalget

 

Dersom du er medlem av Den norske kirke, og er enten 15 år eller fyller 15 år dette året, kan du stemme ved kirkevalget.

Kirkevalget holdes samtidig med kommunestyre- og bydelsvlaget, og finner sted i nærhet av det offentlige valget. Du kan stemme på de kandidatene du ønsker inn i Oslo bispedømmeråd, og de kandidatene du vil skal sitte i ditt lokale menighetsråd.

Den norske kirken har sendt ut valgkort til alle kirkemedlemmer som har stemmerett, og her finner du navnet på de enkelte kandidatene - både til bispedømmerådet og til ditt lokale menighetsråd.

Menighetsvalg

Menighetsrådet har ansvar for det lokale menighetslivet som gudstjenester, arbeid blant barn og unge, kirkens omsorgstjeneste og musikkliv. Når du skal velge kandidater til menighetsrådet, må du derfor rangere den enkelte kandidaten ved å nummerere prioritet.

For å finne ut mer om de ulike kandidatene kan du henvende deg til din lokale menighet, klikke deg inn på Kirkevalget 2011 eller nettsiden til din lokale kirke. Her finner du presentasjoner fra de alle kandidatene.

Er du usikker på hvilken menighet du tilhører, kan du henvende deg til Kirkerådet ved Den norske kirke på telefon 230 81 200.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE