Slik stemmer du ved kirkevalget

Slik stemmer du ved kirkevalget

 

Dersom du er medlem av Den norske kirke, og er enten 15 år eller fyller 15 år dette året, kan du stemme ved kirkevalget.

Kirkevalget holdes samtidig med kommunestyre- og bydelsvlaget, og finner sted i nærhet av det offentlige valget. Du kan stemme på de kandidatene du ønsker inn i Oslo bispedømmeråd, og de kandidatene du vil skal sitte i ditt lokale menighetsråd.

Den norske kirken har sendt ut valgkort til alle kirkemedlemmer som har stemmerett, og her finner du navnet på de enkelte kandidatene - både til bispedømmerådet og til ditt lokale menighetsråd.

Menighetsvalg

Menighetsrådet har ansvar for det lokale menighetslivet som gudstjenester, arbeid blant barn og unge, kirkens omsorgstjeneste og musikkliv. Når du skal velge kandidater til menighetsrådet, må du derfor rangere den enkelte kandidaten ved å nummerere prioritet.

For å finne ut mer om de ulike kandidatene kan du henvende deg til din lokale menighet, klikke deg inn på Kirkevalget 2011 eller nettsiden til din lokale kirke. Her finner du presentasjoner fra de alle kandidatene.

Er du usikker på hvilken menighet du tilhører, kan du henvende deg til Kirkerådet ved Den norske kirke på telefon 230 81 200.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.