ANNONSE

Smeller mot skytebane-forslag

Smeller mot skytebane-forslag

IKKE FORNØYD: Atgeirr Flø Rasmussen i Stovner SV liker ikke forslaget om å etablere skytebane i Gjelleråsmarka. BU stemte for å be kommunen se over planene - alle unntatt Frp.

Stovner SV reagerer på forslag om å flytte skytebanen fra Skjetten til Gjelleråsmarka - ikke langt unna grensa til Stovner bydel. Nå ber bydelen at kommunen engasjerer seg i saken.

Tekst:

Publisert:

Under bydelsutvalgsmøtet torsdag 27. april fremmet Stovner SV et forslag om at Oslo kommune sentralt engasjerer seg i spørsmålet om å etablere ny skytebane på Lahaug i Skedsmo kommune. Forslaget ble stemt igjennom med Høyre og Ap i ryggen, selv om Frp var imot. Atgeirr Flø Rasmussen i Stovner SV mener det er på tide å rope høyt at de ikke ønsker en ny skytebane velkommen i Gjelleråsmarka.

- Skedsmo skytterlag har hatt skytebane på Skjetten siden 1899, og de har i langt tid prøvd å flytte på den fordi det har kommet opp mange boliger i området og de ønsker å bruke arealet til noe annet. Det forstår jeg. Men det betyr ikke at man bør etablere en ny bane et sted der det vil gå ut over mange mennesker, sier han.

Mange flere skudd i året

Han forteller at skytebanen på Skjetten skyter cirka 20.000 skudd i året.

Det har blitt tatt høyde for at det kan skytes så mye som 800.000 skudd i året på den nye banen. Det sier litt om ambisjonene til å bygge en moderne bane med høy kapasitet, sier han.

Markaloven ble i 2010 justert av miljøverndepartementet som ga grønt lys for justering av markagrensa. Stovner SV mener en skytebane i Gjelleråsmarka vil korrumpere turområdet.

- Gjelleråsen er allerede under press. På det bredeste er området på litt over 2 kilometer, og er den minste grønne lungen sammenlignet med Nord- og Østmarka. I tillegg er det planer om en innendørs skihall på Lørenskog som vil tråkke over grensene, sier han.

Spiser av Gjelleråsmarka

Han er redd for at det vil gi en «mye vil ha mer» - opplevelse av markagrensa.

- En skytebane vil gi mye støy, samtidig som den vil gi en reduksjon av areal i Gjelleråsmarka for turbruk. Den blir spist av litt etter litt, og mye av gangen. For å få lov til å bygge må de søke om dispensasjon fra markaloven som er til nettopp for å forhindre at summen av slike små unntak over tid endrer markas karakter, forteller Flø Rasmussen.

- Jeg forstår at den gamle skytebanen må ut av drift på grunn av nytt boligområde. Det betyr ikke at man skal gjøre en ny feil ved etablering på nytt igjen. Derfor har vi bedt Oslo kommune sentralt engasjere seg, sier han.

Må finne bedre arealer

Han mener det må gå an å finne andre mer egnede steder for etablering av skytebane. For eksempel å se på hele den nye storkommunen Lillestrøm under ett.

- Vi er ikke imot skytebaner generelt, men dette mener vi er feil etablering. Det bør gå an å se på hele området når Skedsmo slår seg sammen med Lillestrøm til en stor kommune, i stedet for en hver pris måtte etablere en ny skytebane innenfor Skedsmo kommune sine grenser, mener han.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE