Solgte like mye som tidligere år

Solgte like mye som tidligere år

 

Til tross for forbudet mot raketter med styrepinner har det ikke vært et nedgangsår på fyrverkerimarkedet. De har solgt akkurat like mye som tidligere år.

Tekst:

Publisert:

Fyrverkeri er en naturlig del av nyttårsaften, så vi tok turen innom et av utsalgsstedene i Groruddalen. På Stovner traff vi Svenn Ove Karlsson som solgte fyrverkeri i kjelleren på Spar-butikken.

- Salget har gått helt fint i år også. Jeg har stått her siden 27. desember, og det har vært vanlig trafikk. Det har absolutt ikke vært noe nedgangsår, sier han.

Selv om det i år ikke var lov å skyte opp raketter med styrepinner tror Karlsson likevel det var mange slike raketter på himmelen på nyttårsaften.

- De som absolutt må ha de rakettene har reist til Sverige og handlet det der. Slik er det bare.

Karlssons bakkebatterier solgte likevel godt i år.

- Testvinneren El Ninjo har solgt veldig bra, og lignende fyrverkeri har også gått bra. Testvinnerne går gjerne først.

Det er likevel en ting som ikke har solgt noe i det hele tatt.

- Vi har hatt et fjernkontrollsystem for avskyting av raketter tilgjengelig, men de har vi ikke solgt én eneste en av, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.