Som oftest i perlehumør

Som oftest i perlehumør

 

Ungdomsbedrift er et tilbud til elevene på Service og samferdsel ved Etterstad vgs. Jentene bak Perlemoro vant prisen for beste logo i år.

Tekst:

Publisert:

- Med ungdomsbedrift får vi gjort noe selv også, mener Kamilla.

Hun står som salgssjef i ungdomsbedriften Perlemoro, som hun startet sammen med klassekameratene Karoline, Mariann og Nada.

Bedriften lager og selger smykker og julepynt av buegelperler.

- Hvordan kom dere på ideen til Perlemoro?

- Egentlig helt uten videre. Vi ville bare gjøre noe som ingen andre gjorde, og tenkte det var moro med litt farger og slik.

 

Pris for logoen

Internt på Etterstad vant Perlemoro prisen for beste logo.

Ungdomsbedrift inngår i faget bedriftsetablering, og er en pedagogisk metode som gir kunnskap og forståelse for det å etablere egen bedrift. Faget et et tilbud til elevene på Service og samferdsel-linja, som skal gi grunnleggende opplæring innenfor økonomisk-administrative fagområder.Elev­ene arbeider ut fra virkelig ideer, driver egen produksjon og salg, og har virkelige kunder. På den måten lærer de å etablere, drive og avvikle en bedrift.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.