Som oftest i perlehumør

Som oftest i perlehumør

 

Ungdomsbedrift er et tilbud til elevene på Service og samferdsel ved Etterstad vgs. Jentene bak Perlemoro vant prisen for beste logo i år.

Tekst:

Publisert:

- Med ungdomsbedrift får vi gjort noe selv også, mener Kamilla.

Hun står som salgssjef i ungdomsbedriften Perlemoro, som hun startet sammen med klassekameratene Karoline, Mariann og Nada.

Bedriften lager og selger smykker og julepynt av buegelperler.

- Hvordan kom dere på ideen til Perlemoro?

- Egentlig helt uten videre. Vi ville bare gjøre noe som ingen andre gjorde, og tenkte det var moro med litt farger og slik.

 

Pris for logoen

Internt på Etterstad vant Perlemoro prisen for beste logo.

Ungdomsbedrift inngår i faget bedriftsetablering, og er en pedagogisk metode som gir kunnskap og forståelse for det å etablere egen bedrift. Faget et et tilbud til elevene på Service og samferdsel-linja, som skal gi grunnleggende opplæring innenfor økonomisk-administrative fagområder.Elev­ene arbeider ut fra virkelig ideer, driver egen produksjon og salg, og har virkelige kunder. På den måten lærer de å etablere, drive og avvikle en bedrift.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.