ANNONSE

Sommer betyr mange ulykker

Sommer betyr mange ulykker

 

Tall viser at én av tre dødsulykker på norske veier skjer i de tre sommer­månedene. Som­meren 2010 har fått en tøff start med foreløpig 27 drepte i juni.

Tekst:

Publisert:

 - Sommeren er en vond tid for alle oss som arbeider med trafikksikkerhet, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

- Ulykkene er mange og konsekvensene alvorlige. Stor trafikk betyr økt risiko. Alle som ferdes på veiene har et felles ansvar med å mini­malisere risikoen for at noe skjer. Ikke bli et tall i statistikken, oppfordrer Moe Gustavsen.

Forholdet mellom fart og risiko er veldokumentert. Vegvesenets analyser viser at det ikke bare er svært høy fart som tar liv, men også litt lavere fartsovertredelser kan få alvorlige og livsfarlige konsekvenser.

Om alle hadde fulgt fartsgrensene ville ett menneskeliv blitt spart hver uke på norske veier. For høy fart har vært medvirkende årsak i om lag halvparten av alle dødsulykker på norske veier.

- Selv moderate fartsoverskridelser kan få alvorlige konsekvenser. Hver fjerde som dør i trafikken kunne ha berget livet dersom alle hadde holdt fartsgrensene, sier Gustavsen.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE