ANNONSE

Søpla hentes før helgen

Søpla hentes før helgen

 

Streiken i Oslo kommune er over. Det betyr at maskinistene på Haraldrud er tilbake i jobb, og Renovasjonsetaten henter igjen søppel. Målet er å ha hentet alt avfall innen helgen.

Tekst:

Publisert:

- Vi starter umiddelbart innsamling av husholdningsavfall innenfor Ring 3. Her er behovene mest prekære. I løpet av onsdag skal vi ha samlet inn mye av avfallet herifra. Så følger områdene utenfor Ring 3. Innen helgen håper vi å være ferdige med oppryddingen og bruker lørdag om nødvendig, forklarer fung. kommunikasjonssjef Elisabeth Marie Vollan i Renovasjonsetaten.

De neste dagene vil renovasjonsbilene samle inn avfall mellom klokka 6 og 22 hver dag. Kommunen estimerer at det ligger rundt 4000 tonn uavhentet avfall rundt i byen etter streiken.

Gjenbruksstasjonene åpner også så raskt som mulig igjen.

- Vi takker for at våre kunder har vært tålmodige. Renovasjonsetaten har ikke hatt mulighet til å hente avfall som følge av streik i Energigjenvinningsetaten. Takk til alle som har kildesortert og hatt fokus på avfallsminimering. Vi ser resultatet av dette. Det er mye avfall rundt omkring, men takket være flinke kildesorterere er det ikke verre enn det er, sier Vollan.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE