Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

Klassereisen

KLAR FOR TIPPELIGAEN: Rocky Lekaj og Kristiansund Ballklubb er klare for Tippeligaen 2017. (Foto: Fridjoft Bjerkås/kristiansundbk.no) Foto: Fridjoft Bjerkås/kristiansundbk.no

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på seg skoene for å spille 4. divisjon med Romsås for seks år siden…

Skrevet av:

Oppdatert:
02.11.2016 kl 10:36

– Det har vært en utrolig reise. Jeg har opplevd masse glede og flotte øyeblikk, men det har også vært tider med enormt mye motgang. Nå kan jeg endelig slippe jubelen løs og kalle meg selv Tippeliga-spiller.

– Jeg storgleder meg til å vise fram fotballferdighetene mine på den aller største norske scenen, slår Rocky Lekaj fast.

Han var fremdeles høyt oppe da vi snakket med ham tidligere denne uka. Det er kanskje ikke så rart. Søndag slo nemlig hans Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg gullet i OBOS-ligaen 2016.

Dermed kunne Rocky, som startet sesongen for nedrykksklare Raufoss, og hans lagkamerater feire både gull og opprykk i sesongen 2016.

– En spesiell sesong for min del. Jeg har sympatier for vennene mine på Raufoss som må ta den tunge veien ned, men jeg synes det er utrolig gøy å få være med på opprykksfesten til Tippeligaen med Kristiansund, sier han.

Gikk på en smell

At Rocky Lekaj og Tippeligaen skulle nevnes i samme setning har ikke alltid vært en selvfølge. Da han kom tilbake til Norge i 2010, etter et mislykket opphold i Sheffield Wednesday, var det nemlig mange som mente talentet var ferdig med toppfotball.

Året før hadde Rocky, som så ut til å være et uinspirert og likegyldig talent, vært på utlån i Sandefjord uten å imponere, og en periode hos Lyn i syv kamper før klubben gikk konkurs var en heller trist affære. Da kjente Rocky, for første gang i sitt liv, på følelsen av å være lei fotball.

Fant gleden i Romsås

Redningen for Lekaj ble 4. divisjon og de oransje draktene til Romsås.

– I tiden etter Wednesday var det ingenting som fungerte for meg. Jeg var møkk lei det meste, men broren min (Leon) hadde allerede takket ja til å spille for Romsås og hjelpe dem med å rykke opp til 3. divisjon. Etter en kjapp prat med trenerne Nikola og Filip Bes ble vi enige om å gi det et forsøk.

Det ble et veldig morsomt halvannet år hvor jeg fant igjen gleden ved å spille fotball. Jeg er svært takknemlig for tiden min i Romsås.

Det viktige valget

Da fotballgleden kom tilbake begynte også tankene å kverne i Rockys hode. Var det kanskje på tide å satse på fotball igjen likevel?

– Jeg husker jeg satt for meg selv ved fotballbanen utenfor Ammerud-blokkene og tenkte på alt jeg hadde vært igjennom. Der og da bestemte jeg meg for å ta fotballen seriøst igjen.

– Det var enten det eller finne meg en «normal» jobb. For meg som aldri har hatt en jobb var valget egentlig veldig enkelt, ler Rocky.

Kom i form i Grorud

Neste stopp ble hardtsatsende Grorud IL som under trener Rolf Teigens ledelse fløy høyt i 3. divisjon. Overgangen fra kompisgjengen i Romsås til satsing mot 2. divisjon i Grorud var stor.

Fremdeles fortelles det nemlig historier på Grorud-brakka om da Rocky ble tatt med ut på joggetur av kaptein Anders Hatlén og måtte stoppe underveis for å spy.

– Folk husker det fremdeles, ja? Det er sprøtt! Men historien er helt sann. Jeg var i fryktelig dårlig form da jeg kom til Grorud, men det tok ikke lang tid før de fikk meg friskere igjen, sier Rocky.

Så ble han voksen

Ikke bare kom Rocky seg i form igjen i Grorud. Han vokste også som menneske.

Det var i Grorud jeg lærte å bli en seriøs idrettsutøver og et voksent menneske. Tidligere hadde jeg vært litt høy på meg selv og «cocky», men i Grorud fikk jeg pent finne meg i å være som alle andre.

– Jeg husker fremdeles jeg og kaptein Jens (Andersen Grønhaug) sto og klipte gresset der hele sommeren. Det hadde jeg aldri gjort to år tidligere, ler Rocky Lekaj som også rakk å bli pappa underveis.

– Å bli far hadde mye å si for seriøsiteten min. Man forandrer seg og får et helt annet fokus når man blir far. Jeg er heldig som har en fantastisk familie og stor støtte hjemmefra, sier han.

Blod, svette og tårer

Tiden i Grorud lærte også Rocky én viktig ting som skulle bli avgjørende for hans framtid som fotballspiller.

– Jeg har alltid trodd at talentet mitt var mer enn nok for å klare å komme meg til Tippeligaen, men i Grorud innså jeg at det er feil. Jeg måtte erkjenne at man trenger hardt arbeid også, og fra den dagen jeg forsto det har jeg jobbet knallhardt hver eneste dag for å komme dit jeg har kommet nå.

– Det har virkelig vært blod, svette og mange tårer. Utrolig mange timer på treningsfeltet og i gymstudio. De siste årene har jeg trent hardest og mest av samtlige jeg kjenner.

– Alle de som kjenner meg vet hvor mye jeg har stått på for å nå målet mitt om Tippeliga-spill. Jeg er så glad for at innsatsen min har betalt seg. Det har gjort vondt, men det har virkelig vært verdt det, sier han.

Slager på Toten

Etter å ha strammet seg opp og hjulpet Grorud til 2. divisjon ble Rocky en av klubbens desidert beste spillere. Han begynte å leke seg på nivået, og det var kun et spørsmål om tid før andre klubber ville melde sin interesse. Da Raufoss kom på banen og tilbød Rocky en mulighet til å leve av fotballen i 2013 var verken han eller Grorud vonde å be. Rocky ble sendt til Toten med lykkeønskninger og en klar beskjed om at hvis han fortsatte treningsarbeidet ville han være god nok for Tippeligaen snart.

De ordene tok han virkelig til seg, og etter vanvittige 70 mål på 84 kamper og et opprykk til OBOS-ligaen for Raufoss bar turen altså videre til Kristiansund i høst.

Vil vise seg fram

Nå blir det altså Tippeliga-spill på den 27 år gamle groruddølen. Selv gleder han seg til å komme i gang.

– Jeg synes jeg gjorde det greit i Kristiansund etter overgangen i sommer, men burde likevel scoret flere mål.

– Nå gleder jeg meg til en ordentlig oppkjøring med laget slik at jeg blir ordentlig kjent med dem. Jeg tror det vil hjelpe meg mye med tanke på neste år.

– Hva er målet ditt i Tippeligaen?

– Målet er å fortsette på den samme oppskriften som viste meg veien til Tippeligaen og imponere videre. Det blir knallhard trening og øvelse hele vinteren.

Jeg har ventet så lenge på denne muligheten, og kommer til å ta sjansen med begge hendene nå.

– Jeg skal vise Norge hvem Rocky er, og lover å klemme til i Tippeligaen neste år, avslutter Rocky Lekaj.

Siste nytt i Nyheter

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

 
Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

 
Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Bilulykke på Kalbakken

Bilulykke på Kalbakken

 • ulykke

Ved tolvtiden tirsdag formiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en bilulykke ved Kalbakken senter. Sjåføren hadde mistet kontrollen over bilen, og kjørt rett inn i treet på toppen av rundkjøringen.

Ny sykkelvei går <BR>ut over p-plasser

P-plasser må
vike for sykkelvei

 • Gamle Oslo

Et flertall i Oslo bystyre gikk under bystyremøtet 1. mars inn for å fjerne 66 parkeringsplasser i Åkebergveien for å få etablert såkalte opphøyde sykkelfelt i begge retninger. Frp og Høyre er sterkt uenige.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!