ANNONSE

Tirsdag kveld: Folkemøte om motorveiplaner i Smalvollveien

Statens vegvesen forteller om planene

Statens vegvesen forteller om planene

Ingun Risnes fra Statens Vegvesen.

Prosjektleder Ingun Risnes i Statens vegvesen utreder om hvorfor forslaget med ny motorvei i Smalvollveien kom fram. Hun mener det ikke blir ny motorvei i tillegg til E6, men istedet for dagens E6.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.06.2017 kl 10:53

Se bildet større

Paneldebatt.

Folkemøtet om planer for å bygge ny åtte-felts motorvei langs Smalvollveien ved Tveita er nå i gang. Statens vegvesen har fått 15 minutter til å fortelle om hvorfor de valgte akkurat Smalvollveien som avlastning.

Hun forteller at de nå ser på mulighetene om å få bygget en lengre tunnel, eller en kombinasjon av tunnel og lokk på deler av strekningen.

- Vi er tidlig i fasen, men har troen på at vi er i stand til å håndtere støy på en tilfredsstillende måte, forteller hun.

Risnes forklarer at forslaget som inneholder utbygging av Smalvollveien ikke er fastsatt.

- Vi må utrede før vi anbefaler noe. Utredningen er ikke ferdig før om noen år, men allerede om ett år vil vi vite mer. Da vil vi også komme tilbake med mer informasjon, forteller Risnes.

Det er etater og fagpersoner som utreder om planene før politikere tar plass ved panelet. Følg med i avisen for flere oppdateringer av møtet.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE