ANNONSE

Status for brakkene på Rødtvet

Status for brakkene på Rødtvet


BRAKKER: Slik ser brakkene ut i Sletteløkka 44.


I lang tid har naboene på Rødtvet ønsket seg boliger på tomta til Sletteløkka 44. I fjor ga kommunen klarsignal for brakkerigg på tomta i tre år, men på grunn av manglende tillatelse kan de ikke tas i bruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:49

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Sletteløkka 44 og opprettelse av brakkerigg. Eiendommen ligger i randsonen mellom bydelene Grorud og Bjerke, rett ved avkjøringa til Trondheimsveien på Rødtvet. Naboene til tomta startet «Aksjon Sletteløkka 44» for å få til boligbygging på tomta. I 2015 svarte kommunen med å gi tillatelse til brakkerigg i tre år.

– Rammetillatelse ble gitt 22. mai i fjor, med en varighet på tre år. Treårsfristen begynner å løpe fra endelig vedtak i saken, sier han.

Vedtaket om brakkerigg ble påklaget til Fylkesmannen som betyr at det endelige vedtaket i saken skjedde 25. september i fjor,

Skal fjernes i 2018

Dette betyr at brakkene skal være fjernet innen 25. september 2018.

– Det er tiltakshaver som er ansvarlig for at brakkene fjernes, forteller kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i Plan- og bygningsetaten.

Han innrømmer at de ikke har mottat søknad om brukstillatelse som i bunn og grunn betyr at brakkene ikke kan tas i bruk.

– Det er gitt igangsettingstillatelse, men vi har ikke mottatt søknad om brukstillatelse – noe som må være på plass før boligbrakkene kan tas i bruk, forteller Larsen.

– Vi har mottatt en henvendelse i saken, fra tiltakshaver, som anmodet om forlenget varighet av tillatelsen. Til dette har vi svart at en slik vurdering forutsetter innsendelse og ny behandling av en helt ny søknad. Det vil si at vi først kan tar stilling til en forlengelse når vi eventuelt mottar en søknad. En slik søknad står tiltakshaver fritt til å sende inn, forklarer han.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE