Status for brakkene på Rødtvet

Status for brakkene på Rødtvet


BRAKKER: Slik ser brakkene ut i Sletteløkka 44.


I lang tid har naboene på Rødtvet ønsket seg boliger på tomta til Sletteløkka 44. I fjor ga kommunen klarsignal for brakkerigg på tomta i tre år, men på grunn av manglende tillatelse kan de ikke tas i bruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:49

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Sletteløkka 44 og opprettelse av brakkerigg. Eiendommen ligger i randsonen mellom bydelene Grorud og Bjerke, rett ved avkjøringa til Trondheimsveien på Rødtvet. Naboene til tomta startet «Aksjon Sletteløkka 44» for å få til boligbygging på tomta. I 2015 svarte kommunen med å gi tillatelse til brakkerigg i tre år.

– Rammetillatelse ble gitt 22. mai i fjor, med en varighet på tre år. Treårsfristen begynner å løpe fra endelig vedtak i saken, sier han.

Vedtaket om brakkerigg ble påklaget til Fylkesmannen som betyr at det endelige vedtaket i saken skjedde 25. september i fjor,

Skal fjernes i 2018

Dette betyr at brakkene skal være fjernet innen 25. september 2018.

– Det er tiltakshaver som er ansvarlig for at brakkene fjernes, forteller kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i Plan- og bygningsetaten.

Han innrømmer at de ikke har mottat søknad om brukstillatelse som i bunn og grunn betyr at brakkene ikke kan tas i bruk.

– Det er gitt igangsettingstillatelse, men vi har ikke mottatt søknad om brukstillatelse – noe som må være på plass før boligbrakkene kan tas i bruk, forteller Larsen.

– Vi har mottatt en henvendelse i saken, fra tiltakshaver, som anmodet om forlenget varighet av tillatelsen. Til dette har vi svart at en slik vurdering forutsetter innsendelse og ny behandling av en helt ny søknad. Det vil si at vi først kan tar stilling til en forlengelse når vi eventuelt mottar en søknad. En slik søknad står tiltakshaver fritt til å sende inn, forklarer han.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.