«Stedet vårt» reddet

«Stedet vårt» reddet

 

Den populære møteplassen «Stedet vårt» er reddet fra nedleggelse. Det ble klart på gårsdagens bydelsutvalgsmøte.

Bjerke bydel sliter med å få økonomien til å gå i hop. Derfor har bydelsdirektør Kari-Anne Mathi-sen i sitt 2010-budsjett foreslått en rekke og til dels dramatiske kutt. Budsjettforslaget ble behandlet på gårsdagens BU-møte, og de aller fleste kuttene ble avvist av lokalpolitikerne.

Et av kutt-forslagene det var knyttet stor oppmerksomhet rundt gjaldt «Stedet vårt», det som inntil i vår het Veitvet og Linderud eldresenter.

Brukere av stedet var godt representert på BU-møtet, og de kunne fornøyd konstatere at rødt og blått - Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet - fant hverandre i denne saken og sa nei til nedleggelse. De øvrige partiene, Høyre, SV og Venstre, stemte for bydelsdirektørens forslag. Altså nedleggelse.

At dette skulle bli utfallet kom dog ikke som noen overraskelse, da både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er særdeles varme tilhengere av eldresentre.

Imidlertid fikk «Stedet vårt» redusert sin årlige bevilgning med 400.000 kroner - fra et utgangspunkt på vel 1,7 millioner kroner. Representanter sa til avisa «at dette er en utfording de tar, det viktigste var å redde sentret fra nedleggelse».

Ellers fra budsjettet:

Ungdomsklubben Påbanen var foreslått nedlagt. REDDET.

Juniorklubben på Veitvet var foreslått nedlagt. REDDET.

Uteteamet var foreslått nedlagt. REDDET.

Frivillighetsmidlene foreslått kuttet. REDDET.

Arbeidsgruppa på Årvoll gård foreslått nedlagt. NEDLAGT.

Mer om Bjerke bydels budsjett kommer på groruddalen.no og i onsdagsutgaven av papiravisen

T

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.