«Stedet vårt» reddet

«Stedet vårt» reddet

 

Den populære møteplassen «Stedet vårt» er reddet fra nedleggelse. Det ble klart på gårsdagens bydelsutvalgsmøte.

Bjerke bydel sliter med å få økonomien til å gå i hop. Derfor har bydelsdirektør Kari-Anne Mathi-sen i sitt 2010-budsjett foreslått en rekke og til dels dramatiske kutt. Budsjettforslaget ble behandlet på gårsdagens BU-møte, og de aller fleste kuttene ble avvist av lokalpolitikerne.

Et av kutt-forslagene det var knyttet stor oppmerksomhet rundt gjaldt «Stedet vårt», det som inntil i vår het Veitvet og Linderud eldresenter.

Brukere av stedet var godt representert på BU-møtet, og de kunne fornøyd konstatere at rødt og blått - Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet - fant hverandre i denne saken og sa nei til nedleggelse. De øvrige partiene, Høyre, SV og Venstre, stemte for bydelsdirektørens forslag. Altså nedleggelse.

At dette skulle bli utfallet kom dog ikke som noen overraskelse, da både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er særdeles varme tilhengere av eldresentre.

Imidlertid fikk «Stedet vårt» redusert sin årlige bevilgning med 400.000 kroner - fra et utgangspunkt på vel 1,7 millioner kroner. Representanter sa til avisa «at dette er en utfording de tar, det viktigste var å redde sentret fra nedleggelse».

Ellers fra budsjettet:

Ungdomsklubben Påbanen var foreslått nedlagt. REDDET.

Juniorklubben på Veitvet var foreslått nedlagt. REDDET.

Uteteamet var foreslått nedlagt. REDDET.

Frivillighetsmidlene foreslått kuttet. REDDET.

Arbeidsgruppa på Årvoll gård foreslått nedlagt. NEDLAGT.

Mer om Bjerke bydels budsjett kommer på groruddalen.no og i onsdagsutgaven av papiravisen

T

Siste nytt i Nyheter

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

 
- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

 • kollektivtrafikk

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!