«Stedet vårt» reddet

«Stedet vårt» reddet

 

Den populære møteplassen «Stedet vårt» er reddet fra nedleggelse. Det ble klart på gårsdagens bydelsutvalgsmøte.

Bjerke bydel sliter med å få økonomien til å gå i hop. Derfor har bydelsdirektør Kari-Anne Mathi-sen i sitt 2010-budsjett foreslått en rekke og til dels dramatiske kutt. Budsjettforslaget ble behandlet på gårsdagens BU-møte, og de aller fleste kuttene ble avvist av lokalpolitikerne.

Et av kutt-forslagene det var knyttet stor oppmerksomhet rundt gjaldt «Stedet vårt», det som inntil i vår het Veitvet og Linderud eldresenter.

Brukere av stedet var godt representert på BU-møtet, og de kunne fornøyd konstatere at rødt og blått - Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet - fant hverandre i denne saken og sa nei til nedleggelse. De øvrige partiene, Høyre, SV og Venstre, stemte for bydelsdirektørens forslag. Altså nedleggelse.

At dette skulle bli utfallet kom dog ikke som noen overraskelse, da både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er særdeles varme tilhengere av eldresentre.

Imidlertid fikk «Stedet vårt» redusert sin årlige bevilgning med 400.000 kroner - fra et utgangspunkt på vel 1,7 millioner kroner. Representanter sa til avisa «at dette er en utfording de tar, det viktigste var å redde sentret fra nedleggelse».

Ellers fra budsjettet:

Ungdomsklubben Påbanen var foreslått nedlagt. REDDET.

Juniorklubben på Veitvet var foreslått nedlagt. REDDET.

Uteteamet var foreslått nedlagt. REDDET.

Frivillighetsmidlene foreslått kuttet. REDDET.

Arbeidsgruppa på Årvoll gård foreslått nedlagt. NEDLAGT.

Mer om Bjerke bydels budsjett kommer på groruddalen.no og i onsdagsutgaven av papiravisen

T

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.