Sterke scener ved domkirken

Sterke scener ved domkirken

 

Tusenvis av mennesker hadde møtt opp utenfor Oslo Domkirke for å vise ofrene fra Oslo-bombingen og Utøya-skytingen en siste ære.

Tekst:

Publisert:

(Bildeserie nederst i artikkelen)

Familie, venner, politikere og kongefamilien var tilstede for å hedre de drepte etter fredagens grusomme handlinger.

Inne i kirken gråt folk åpenlyst, mens tusenvis av mennesker samlet seg ved politisperringene på utsiden. Noen gråt mens de la ned blomster. Mennesker som ikke kjenner hverandre kom sammen i sorgen og trøstet hverandre etter beste evne.

Da seremonien var over, kom Norges maktelite ut i tur og orden. En tydelig preget Kong Harald klemte biskop Ole Kristian Kvarme. Det samme gjorde Statsministeren.

De sterkeste scenene utspilte seg da unge AUF-ere, som opplevde Utøya-skytingen, kom ut av kirken og samlet seg ved blomsterhavet på utsiden. Stemningen, som allerede var tung, ble enda tyngre. De unge menneskene gråt og omfavnet hverandre.

Ungdommer mistet sine nærmeste venner mens de var på sommerleir for å ha det gøy. Foreldre har mistet sine barn og alle kjenner noen som er rammet terroren.

Oslo og Norge er i sorg.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.