Storfornøyde med Ammerudlia barnehage

Storfornøyde med Ammerudlia barnehage

 

Barnehagebarna, politikere og selveste Rusken jubler for nye Ammerudlia barnehage. Her får barna boltre seg på et flott uteområde, en egen spaavdeling, språklaboratorium og et klatrerom.

Tekst:

Publisert:

 - Dette er en fantastisk fin barnehage. Den har alt det er mulig å ønske seg. I tillegg er det ikke bare satt opp et bygg. Dette er et praktbygg, sier Bård Folke Fredriksen (H), som er byutviklingbyråd i Oslo.

Mange gir Kate Hansen, som er leder av Ammerud barnehageenhet, mye av æren for at barnehagen har blitt som den har blitt.

- Kate har all ære for at barnehagen har blitt som den har blitt. Denne barnehagen er din, sier Trygve Berg, som er prosjektansvarlig i Omsorgsbygg.

Ammerudlia barnehage har kapasitet til å ta i mot 160 barn. Barnehagen er arkitekttegnet ned i minste detalj - og kan skilte med blant annet klatrerom, smarte innretninger på store lekesoner, et stort uteområdet og en egen velværeavdeling. Målet har hele tiden vært at barna skal være i sentrum i den nye barnehagen.

90 prosent av barna i Ammerudlia har minoritetsbakgrunn - og integreringsarbeidet er viktig i barnehagen.

- Vi har til og med et eget språklaboratorium i barnehagen. Her er det egne pcer hvor barna kan leke, lære og trene seg i norsk, sier Kate Hansen.

Les mer i papirutgaven.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.