Støtte til el-lastesykkel fulltegnet på to timer

Støtte til el-lastesykkel fulltegnet på to timer

EL-LASTESYKKEL: Bybilen skal nå bli erstattet med el-lastesykkel.


Oslo Kommune har bevilget støtte til 303 personer til innkjøp av el-lastesykkel. Støtteordningen har møtt stor interesse og den ble fulltegnet på kun to timer.

Tekst:

Publisert:

Tiltaket er en del av satsingen for å skape gode alternativer til kjøring av bil i og rundt sentrum.

Vi har som målsetning å redusere biltrafikken i Oslo. Da må vi gjøre det lett for folk å parkere bilen. El-lastesykler vil bli en viktig del av løsningen for mange, sier Heidi Sørensen, direktør for Klimaetaten i Oslo.

Oslo har blant verdens mest offensive klimastrategier. Byen skal redusere 50 prosent av CO2-utslippene innen 2020. Støtten til el-lastesykler er et av mange tiltak som iverksettes for å lykkes med å redusere bilbruken i Oslo.

El-lastesykkel erstatter bybilen

Målet med tiltaket er å kick-starte etterspørselen etter el-lastesykler, slik at de raskt kan tas i bruk av mange, som et godt alternativ til bil. Suksessen i tiltaket måles derfor ikke i hvor mange som kjøper el-lastesykkel med støtte, men hvor mange som etterhvert kjøper uten støtte.

– Hvis vi skulle gitt bidrag til alle el-lastesykler ville dette vært en dyr ordning, men erfaringen fra den tidligere støtteordningen for elsykler har lært oss at dette er en effektiv måte å skape et nytt marked, sier Sørensen.

Derfor gir Oslo kommune en liten sum penger til de første som søker for å få de første el-lastesyklene ut i gatene.

Gitt økonomisk støtte

Oslo kommune har gitt 303 personer økonomisk støtte på inntil 10.000 kr til innkjøp el-lastesykler etter ”førstemann til mølla”-prinsippet. El-lastesykler er godt egnet for både transport av varer og henting/levering av barn i barnehage og på skole.

For fire år siden visste jeg knapt hva en elsykkel var. Nå er de overalt og bidrar til å gjøre hverdagen lettere for folk flest.

– De ser fantastiske ut og de fungerer utmerket. De over tre hundre el-lastesyklene håper vi vil vekke oppmerksomhet og inspirere resten av byens innbyggere til å parkere bilen, sier Sørensen.

Det finnes allerede et stort utvalg el-lastesykler tilgjengelig og nye varianter utvikles i raskt tempo. Flere nye forhandlere har åpnet i Oslo den siste tiden.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.