Stovner er i teten

Stovner er i teten

BYDELSTURNÉ: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok turen til Stovner for å møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) og bydelsdirektør Alv. H. Sørland for å snakke om hva Bydel Stovner gjør for sine beboere.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller Stovner bydel for en fremoverlent bydel som til tross for sin størrelse er ambisiøse. Bydelen skal innføre ny ledermodell før 1. januar 2017 - noe Johansen tar med seg som et godt eksempel.

Se bildet større

TROFAST: Raymond Johansen møtte Maria Dos Santos. Hun har jobbet i bydelen i 30 år.

Byrådslederen er for tiden på en bydelsturné. På Stovner fikk han møte bydelsdirektør Alv H. Sørland og bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) for en gjennomgang av hva bydelen tilbyr av tjenester og hvordan de forvaltes. Bydel Stovner skal innen 1. januar avskaffe Bestiller-utførermodellen og gå over til en struktur der myndigheten ligger nærmest mulig brukeren selv og Bydel Stovner ønsker at brukeren og deres pårørende skal inviteres inn i utførelsen av tjenesten og at en arbeider med å videreutvikle en tillitsbasert ledelse.

Noe av det enkleste for en medarbeider er å jobbe etter en arbeidsliste, men å invitere brukere og ansatte inn og sammen finne ut hva som er riktig for den enkelte er noe annet. Djevelen ligger i detaljene. Det er ambisiøst av Stovner, og det at en bydel av deres størrelse går foran og gjøre noe, sier en del, forteller byrådslederen.

Ansatt en farmasøyt

Stovner har et klart eksempel på en slik tillitsbasert modell.

- Her i bydelen har de over tid hatt fokus på legemiddelhåndtering og har gjort en rekke ulike tiltak for å sikre at det blir riktig. Siste tilskuddet er at de nå har funnet ut at de trenger ny kompetanse og har ansette en farmasøyt for å få en riktigere håndtering av medisiner. Da har man bedre oversikt for å sjekke medisinbruk og får en forutsigbarhet. Det er et eksempel på at en stadig må se etter ny kompetanse for å skape en best mulig tjeneste, sier han.

Gjennom dagen på Stovner har han også fått med seg et besøk til omsorgsboligene i Stovner senter 14-16, snakket om velferdsteknologi, samt spist lunsj med de ansatte.

- Det er helt avgjørende å komme til bydelene. Det er derfor politikere finnes, for å gjøre tjenestene best mulig for de som bor der. Og det er viktig for meg å få de hverdagserfaringene som gjør politikken meningsfull.

Har flere utfordringer

Johansen mener bydelen er fremoverlent til tross for utfordringer.

- De ønsker å ta på seg den gule ledertrøya når det gjelder en rekke oppgaver. Jeg er her stadig vekk for å handle på sentret eller se en fotballkamp på Jesperud. Det er nabobydelen min, men det er noe annet å være på bydelsbesøk. All honnør til Nawaz og Sørland, sier han.

Dette er en bydel med store muligheter, men også utfordringer. Det er en av Oslos minste, med 32.000 innbyggere. Å være en byrådsleder med ansvar for å lede en by med 660.000 innbyggere og 67 milliarder kroner i budsjett kan gjøre at man tenker på et generelt nivå. Derfor er det viktig å møte bydelene for ikke å miste kontakten, sier han.

Tar med seg innspill

Med seg videre skal han ta med seg hva bydelen ønsker av den politiske ledelsen.

- Bydelsdirektøren har klare forventninger til hva vi som politisk ledelse skal mene noe om, og hva vi ikke skal mene noe om. Det er gitt klare signaler om at politikerne ofte bryr seg med detaljer de ikke har noe med, eller bør ha noe med. Det tar jeg med meg, forteller Johansen.

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz er stolt av at de fikk vise fram hva bydelen jobber med.

- Vi er en bydel som på mange måter går foran andre bydeler. Vi har klart å vise fram bredden av det vi jobber med, sier han.

- Jeg mener vi som bydel tenker langsiktig og jobber med at brukerne skal være i fokus.

Moderne bydel

Han ser en tydelig endring i bydelspolitikken.

- Vi er en moderne bydel, og jeg har merket meg at vi hele tiden tenker mye nytt, sier han.

Bydelsdirektør Alv H. Sørland håper byrådslederen tar med seg mye fra sitt besøk.

- Det er veldig hyggelig at byrådslederen tar seg tid til å høre om vår hverdag. Jeg håper han tar med seg at vi en bydel med mange dyktige medarbeidere som ønsker å gå foran i utviklingen av tjenester ved å sette behovene til hver enkelt i fokus, sier han.

- Vi kan få til veldig mye og vi er på god vei. 

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.