Stovner er i teten

Stovner er i teten

BYDELSTURNÉ: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok turen til Stovner for å møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) og bydelsdirektør Alv. H. Sørland for å snakke om hva Bydel Stovner gjør for sine beboere.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller Stovner bydel for en fremoverlent bydel som til tross for sin størrelse er ambisiøse. Bydelen skal innføre ny ledermodell før 1. januar 2017 - noe Johansen tar med seg som et godt eksempel.

Byrådslederen er for tiden på en bydelsturné. På Stovner fikk han møte bydelsdirektør Alv H. Sørland og bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) for en gjennomgang av hva bydelen tilbyr av tjenester og hvordan de forvaltes. Bydel Stovner skal innen 1. januar avskaffe Bestiller-utførermodellen og gå over til en struktur der myndigheten ligger nærmest mulig brukeren selv og Bydel Stovner ønsker at brukeren og deres pårørende skal inviteres inn i utførelsen av tjenesten og at en arbeider med å videreutvikle en tillitsbasert ledelse.

Noe av det enkleste for en medarbeider er å jobbe etter en arbeidsliste, men å invitere brukere og ansatte inn og sammen finne ut hva som er riktig for den enkelte er noe annet. Djevelen ligger i detaljene. Det er ambisiøst av Stovner, og det at en bydel av deres størrelse går foran og gjøre noe, sier en del, forteller byrådslederen.

Ansatt en farmasøyt

Stovner har et klart eksempel på en slik tillitsbasert modell.

- Her i bydelen har de over tid hatt fokus på legemiddelhåndtering og har gjort en rekke ulike tiltak for å sikre at det blir riktig. Siste tilskuddet er at de nå har funnet ut at de trenger ny kompetanse og har ansette en farmasøyt for å få en riktigere håndtering av medisiner. Da har man bedre oversikt for å sjekke medisinbruk og får en forutsigbarhet. Det er et eksempel på at en stadig må se etter ny kompetanse for å skape en best mulig tjeneste, sier han.

Gjennom dagen på Stovner har han også fått med seg et besøk til omsorgsboligene i Stovner senter 14-16, snakket om velferdsteknologi, samt spist lunsj med de ansatte.

- Det er helt avgjørende å komme til bydelene. Det er derfor politikere finnes, for å gjøre tjenestene best mulig for de som bor der. Og det er viktig for meg å få de hverdagserfaringene som gjør politikken meningsfull.

Har flere utfordringer

Johansen mener bydelen er fremoverlent til tross for utfordringer.

- De ønsker å ta på seg den gule ledertrøya når det gjelder en rekke oppgaver. Jeg er her stadig vekk for å handle på sentret eller se en fotballkamp på Jesperud. Det er nabobydelen min, men det er noe annet å være på bydelsbesøk. All honnør til Nawaz og Sørland, sier han.

Dette er en bydel med store muligheter, men også utfordringer. Det er en av Oslos minste, med 32.000 innbyggere. Å være en byrådsleder med ansvar for å lede en by med 660.000 innbyggere og 67 milliarder kroner i budsjett kan gjøre at man tenker på et generelt nivå. Derfor er det viktig å møte bydelene for ikke å miste kontakten, sier han.

Tar med seg innspill

Med seg videre skal han ta med seg hva bydelen ønsker av den politiske ledelsen.

- Bydelsdirektøren har klare forventninger til hva vi som politisk ledelse skal mene noe om, og hva vi ikke skal mene noe om. Det er gitt klare signaler om at politikerne ofte bryr seg med detaljer de ikke har noe med, eller bør ha noe med. Det tar jeg med meg, forteller Johansen.

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz er stolt av at de fikk vise fram hva bydelen jobber med.

- Vi er en bydel som på mange måter går foran andre bydeler. Vi har klart å vise fram bredden av det vi jobber med, sier han.

- Jeg mener vi som bydel tenker langsiktig og jobber med at brukerne skal være i fokus.

Moderne bydel

Han ser en tydelig endring i bydelspolitikken.

- Vi er en moderne bydel, og jeg har merket meg at vi hele tiden tenker mye nytt, sier han.

Bydelsdirektør Alv H. Sørland håper byrådslederen tar med seg mye fra sitt besøk.

- Det er veldig hyggelig at byrådslederen tar seg tid til å høre om vår hverdag. Jeg håper han tar med seg at vi en bydel med mange dyktige medarbeidere som ønsker å gå foran i utviklingen av tjenester ved å sette behovene til hver enkelt i fokus, sier han.

- Vi kan få til veldig mye og vi er på god vei. 

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!