ANNONSE

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

VARMT BASSENG: Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og BU-leder på Stovner, Rashid Nawaz (Ap) ser fram til et nytt bad på Stovner som kan komme før 2020. Planen er oversendt til Kultur- og idrettsbygg (KID) med føringer om varmtvannsbasseng og vannsklie.


Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Tekst:

Publisert:

I 44 år har lokale ildsjeler kjempet om badet på Stovner som nå har fått midler til realisering. Byggestart er i 2019 – helst før – og det kan bli varmtvannsbasseng med vannsklie. To millioner kroner er bevilget av bystyret til prosjektering.

Det blir bra å få inn ulike elementer på Stovner. Et varmtvannsbasseng er viktig for pasientgrupper og rehabilitering, men vi ser andre steder at slike varme bassenger brukes av mange. Det er rett og slett ganske fint, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Hun har overlevert bestilling om gjennomføring av prosjektfasen for et nytt bad på Stovner til Kultur- og idrettsbygg (KID) som skal samarbeide med Plan- og bygningsetaten (PBE).

– KID har nå fått oppdrag om å lage prosjekteringen ferdig til slutten av sommeren, og så skal det videre til kvalitetssikring for å se at vi har truffet på kostnadene, forteller hun.

Startskuddet har gått

Byråden er ganske selvsikker på at de har klart å lande et nøyaktig bade-budsjett.

– Pengene som er avsatt er 300 millioner kroner.

I slutten av januar var byråden og etater på befaring i Asker for å lære om hva som kan forme Stovner bad og Tøyenbadet.

– Bestillingen som nå er sendt til KID er startskuddet for at et virkelig bad kommer til syne i Fossumdumpa. Fram til nå har vi ventet på VPOR Stovner-Rommen (veiledende plan for offentlig rom) som ble behandlet i bystyret før jul, og pengene. I bademeldingen sto det at man ønsket bad på Stovner, men det var ingen penger der. Nå er det på plass, og vi har trykket på knappen, forteller byråden.

– Vi vet at bydelen ikke ønsker et gigantisk badeland. Det blir et lokalt bad som kan brukes av mange i Groruddalen.

Les hele artikkelen om Stovner bad i vår eAvis og papiravis. Denne saken er kortet ned for nett.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE