Stovner kan få
varmtvannsbasseng

Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

VARMT BASSENG: Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og BU-leder på Stovner, Rashid Nawaz (Ap) ser fram til et nytt bad på Stovner som kan komme før 2020. Planen er oversendt til Kultur- og idrettsbygg (KID) med føringer om varmtvannsbasseng og vannsklie.


Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Skrevet av:

I 44 år har lokale ildsjeler kjempet om badet på Stovner som nå har fått midler til realisering. Byggestart er i 2019 – helst før – og det kan bli varmtvannsbasseng med vannsklie. To millioner kroner er bevilget av bystyret til prosjektering.

Det blir bra å få inn ulike elementer på Stovner. Et varmtvannsbasseng er viktig for pasientgrupper og rehabilitering, men vi ser andre steder at slike varme bassenger brukes av mange. Det er rett og slett ganske fint, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Hun har overlevert bestilling om gjennomføring av prosjektfasen for et nytt bad på Stovner til Kultur- og idrettsbygg (KID) som skal samarbeide med Plan- og bygningsetaten (PBE).

– KID har nå fått oppdrag om å lage prosjekteringen ferdig til slutten av sommeren, og så skal det videre til kvalitetssikring for å se at vi har truffet på kostnadene, forteller hun.

Startskuddet har gått

Byråden er ganske selvsikker på at de har klart å lande et nøyaktig bade-budsjett.

– Pengene som er avsatt er 300 millioner kroner.

I slutten av januar var byråden og etater på befaring i Asker for å lære om hva som kan forme Stovner bad og Tøyenbadet.

– Bestillingen som nå er sendt til KID er startskuddet for at et virkelig bad kommer til syne i Fossumdumpa. Fram til nå har vi ventet på VPOR Stovner-Rommen (veiledende plan for offentlig rom) som ble behandlet i bystyret før jul, og pengene. I bademeldingen sto det at man ønsket bad på Stovner, men det var ingen penger der. Nå er det på plass, og vi har trykket på knappen, forteller byråden.

– Vi vet at bydelen ikke ønsker et gigantisk badeland. Det blir et lokalt bad som kan brukes av mange i Groruddalen.

Les hele artikkelen om Stovner bad i vår eAvis og papiravis. Denne saken er kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

 
Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Planlegger innholdet etter befolkningen

Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

  • Vollebekk skole

Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!