Stovner kan få
varmtvannsbasseng

Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

VARMT BASSENG: Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og BU-leder på Stovner, Rashid Nawaz (Ap) ser fram til et nytt bad på Stovner som kan komme før 2020. Planen er oversendt til Kultur- og idrettsbygg (KID) med føringer om varmtvannsbasseng og vannsklie.


Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Tekst:

Publisert:

I 44 år har lokale ildsjeler kjempet om badet på Stovner som nå har fått midler til realisering. Byggestart er i 2019 – helst før – og det kan bli varmtvannsbasseng med vannsklie. To millioner kroner er bevilget av bystyret til prosjektering.

Det blir bra å få inn ulike elementer på Stovner. Et varmtvannsbasseng er viktig for pasientgrupper og rehabilitering, men vi ser andre steder at slike varme bassenger brukes av mange. Det er rett og slett ganske fint, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Hun har overlevert bestilling om gjennomføring av prosjektfasen for et nytt bad på Stovner til Kultur- og idrettsbygg (KID) som skal samarbeide med Plan- og bygningsetaten (PBE).

– KID har nå fått oppdrag om å lage prosjekteringen ferdig til slutten av sommeren, og så skal det videre til kvalitetssikring for å se at vi har truffet på kostnadene, forteller hun.

Startskuddet har gått

Byråden er ganske selvsikker på at de har klart å lande et nøyaktig bade-budsjett.

– Pengene som er avsatt er 300 millioner kroner.

I slutten av januar var byråden og etater på befaring i Asker for å lære om hva som kan forme Stovner bad og Tøyenbadet.

– Bestillingen som nå er sendt til KID er startskuddet for at et virkelig bad kommer til syne i Fossumdumpa. Fram til nå har vi ventet på VPOR Stovner-Rommen (veiledende plan for offentlig rom) som ble behandlet i bystyret før jul, og pengene. I bademeldingen sto det at man ønsket bad på Stovner, men det var ingen penger der. Nå er det på plass, og vi har trykket på knappen, forteller byråden.

– Vi vet at bydelen ikke ønsker et gigantisk badeland. Det blir et lokalt bad som kan brukes av mange i Groruddalen.

Les hele artikkelen om Stovner bad i vår eAvis og papiravis. Denne saken er kortet ned for nett.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.