ANNONSE

Streiken er over

Streiken er over

 

Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd for å stoppe sykehusstreiken.

Tekst:

Publisert:

Den to uker lange streiken blant Delta-organiserrte i sykehussektoren, som groruddalen.no har skrevet om tidligere, er nå slutt.

I går ble streiken trappet ytterligere opp, og til sammen 540 sykehusansatte,  hvorav 142 i Oslo og 19 ved Aker Sykehus var tatt ut i streik. Men samme ettermiddag varslet Arbeidsdepartementet at regjeringen vil vedta en provisorisk anordning (midlertidig lov mens Stortinget har ferie) om tvungen lønnsnemnd. Dermed må de streikende tilbake i arbeid.

Forhandlinsleder i YS Spekter helse, som Delta er organisert under, er svært skuffet over den tvungne lønnsnemnda.

- Streik er et lovlig kampmiddel i arbeidslivskonflikter og vi har hele tiden basert både streikeuttak og dispensasjonspraksis på at streiken ikke skulle true liv og helse, sier han.

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter er fornøyde med at streiken nå er over.

- Vi tar regjeringens beslutning om tvungen lønnsnemnd til etterretning, og ser fram til at driftsforholdene i sykehusene nå blir normalisert, sier viseadministrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 

Mathias Meyer fikk prisen for Årets brobygger og Karen Bruun Rønholdt fikk prisen for Årets rakett av Kuben yrkesarena og videregående skole. Dette har de jobbet hardt for.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

 
ANNONSE