Strekker seg etter billetten

Strekker seg etter billetten

 

Nordtvet-beboer Carsten Mathisen er godt over 180 centimeter høy. Likevel må han strekke seg når han skal kjøpe billett på Kalbakken t-banestasjon.

Tekst:

Publisert:

På Kalbakken er billettautomaten plassert på toppen av en liten mur. Dette gjør at billettautomaten er rundt 40 cm høyere i terrenget enn om den hadde stått rett på asfalten.

- Jeg skjønner rett og slett ikke hva man har tenkt når billettautomaten er plassert så høyt opp, sier Carsten Mathisen.

- Barn og folk i rullestol har ikke sjanse til å rekke opp, fortsetter han.

Det er Ruter som har ansvaret for billettautomatene på byens t-banestasjoner. Akers Avis Grorud­dalen lykkes ikke å få svar på hvorfor billettautomaten er plassert så høyt på tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.