SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

TIL FURUSET: Snorre Valen (SV)

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Tekst:

Publisert:

SV-lokallagene i Groruddalen har gått sammen om å invitere til et åpent møte om fordelingspolitikk. Møtet er åpnet for alle interesserte. Hovedinnleder på møtet er SVs nestleder, Snorre Valen. Han sitter i finanskomiteen på stortinget, og har jobbet mye med skattepolitikk- og fordelingspolitikk. Valen vil fortelle hva SV ønsker å gjøre for å bekjempe fattigdom og redusere klasseforskjellene i samfunnet.

SV skriver i en pressemelding at forskjellene i Norge øker. Lavinntektsgruppene har nesten ikke inntektsvekst, og sidenårtusenskiftet har antallet fattige barn doblet seg. Over 90 000 barn lever nå i fattige familier, i mange områder i Groruddalen gjelder dette over 20 prosent av barna. Dette er noe av det Valen skal snakke om i kveld.

På møtet vil også Sigrid Hagerup Melhuus fra Tankesmien Agenda snakke om hvordan man kan redusere forskjellene i Norge. Møtet begynner klokka 19 på Furuset.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.