Sydde 100 meter langt teppe

Sydde 100 meter langt teppe

 

Abida Parveen har tilbragt seks dager bak symaskinen for å få ferdigsydd et sceneteppe som ser dagens lys i dag.

Som en del av Veitvet og Sletteløkka-uka skal det i dag åpnes og innvies en permanent scene på Veitvet senter. I den anledning har Abida Parveen fått jobben med å sy et 100 meter langt sceneteppe.

- Teppet består av 20 tepper på 5 meter som er blitt sydd sammen med broderier i kantene, sier Parveen som har fått selskap av datteren Zarah (3).

- Det er veldig hyggelig for meg å kunne bidra med noe som dette, smiler Parveen.

Mye erfaring

Abida Parveen lærte å sy da hun var liten og bodde i Pakistan, og er blitt rekruttert til jobben gjennom Stikk Innom-kontoret på Veitvet. Hun har fått litt hjelp underveis til å sy sammen teppene, men har selv måttet lære bort sin erfaring innen sying.

- Å sy sammen et sceneteppe som dette er egentlig en 12-dagers jobb, men vi har klart å gjøre dette i løpet av seks dager. Det er bra, mener Parveen og fortsetter:

- Det er en veldig vanskelig jobb, men nå er jeg godt fornøyd med resultatet.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.