Syv nye skoler får gratis kjernetid

Syv nye skoler får gratis kjernetid

BJERKE FÅR GRATIS KJERNETID: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at også Bjerke bydel får gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Dermed har alle bydelene i Groruddalen fått tilbudet.

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.

Tekst:

Publisert:

De syv nye skolene er Linderud, Løren, Refstad, Veitvet, Vollebekk, Tonsenhagen og Årvoll. Fra før av har bydelene Stovner, Grorud og Alna tilbud om gratis kjernetid i AKS.

- Aktivitetsskolen skal være en forlenget del av skoledagen, med varierte og spennende aktiviteter som bygger opp under det elevene lærer på skolen. Elever skal ikke ekskluderes fra å delta, og derfor fortsetter vi nå utvidelsen av gratis ettermiddags- og ferietilbud i aktivitetsskolen til nye syv skoler, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl.

Fra august vil det tilbys gratis ettermiddagstilbud i AKS for 1. trinn.

Økt deltakelse

Så langt har deltakelse i AKS blitt gratis for 4800 elever på 44 skoler i Oslo.

- Da vi dannet byråd i 2015 varierte deltakelsen i aktivitetsskolen med inntektene i ulike deler av Oslo. Det å gjøre aktivitetsskolen gratis for alle, har økt deltakelsen på 1. trinn fra et gjennomsnitt på 66 prosent høsten 2015 til 95 prosent høsten 2016. Enkelte skoler har økt fra 20-30 prosent deltakelse til opp mot 100 prosent, sier Tellevik Dahl.

Gratis kjernetid i AKS innebærer at elever kan være på AKS gratis hver dag etter skoletid inntil 12 timer pr. uke, i tillegg til to dager pr. uke i skoleferien. Byrådet innførte gratis kjernetid i aktivitetsskolen i august 2016 for 1. trinn ved skolene i Alna, Grorud, Stovner og Søndre Nordstrand.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Kollektivtrafikken på 17. mai

Ruter anbefaler alle om å beregne god tid på nasjonaldagen.

 
Ammerud først ut av <BR>Groruddalens skoler

Nye Ammerud skole er 12 år i år, men selve skolen er halvveis til 100. Og med 50 år bak seg skal de gå opp Karl Johan som nummer fire i toget på 17. mai.

Biblioteket flytter inn på sentret

Stovner bibliotek flytter inn på Stovner senter i løpet av året. Det betyr meråpent til klokka 23 hver dag - og mye større lokaler.

Løfter nabolaget med millioner

Bydel Stovner og Grorud har fått penger fra byrådet til boligsosialt arbeid og bomiljø i kommunale boliger.