ANNONSE

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Syv nye skoler får gratis kjernetid

BJERKE FÅR GRATIS KJERNETID: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at også Bjerke bydel får gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Dermed har alle bydelene i Groruddalen fått tilbudet.

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.

Tekst:

Publisert:

De syv nye skolene er Linderud, Løren, Refstad, Veitvet, Vollebekk, Tonsenhagen og Årvoll. Fra før av har bydelene Stovner, Grorud og Alna tilbud om gratis kjernetid i AKS.

- Aktivitetsskolen skal være en forlenget del av skoledagen, med varierte og spennende aktiviteter som bygger opp under det elevene lærer på skolen. Elever skal ikke ekskluderes fra å delta, og derfor fortsetter vi nå utvidelsen av gratis ettermiddags- og ferietilbud i aktivitetsskolen til nye syv skoler, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl.

Fra august vil det tilbys gratis ettermiddagstilbud i AKS for 1. trinn.

Økt deltakelse

Så langt har deltakelse i AKS blitt gratis for 4800 elever på 44 skoler i Oslo.

- Da vi dannet byråd i 2015 varierte deltakelsen i aktivitetsskolen med inntektene i ulike deler av Oslo. Det å gjøre aktivitetsskolen gratis for alle, har økt deltakelsen på 1. trinn fra et gjennomsnitt på 66 prosent høsten 2015 til 95 prosent høsten 2016. Enkelte skoler har økt fra 20-30 prosent deltakelse til opp mot 100 prosent, sier Tellevik Dahl.

Gratis kjernetid i AKS innebærer at elever kan være på AKS gratis hver dag etter skoletid inntil 12 timer pr. uke, i tillegg til to dager pr. uke i skoleferien. Byrådet innførte gratis kjernetid i aktivitetsskolen i august 2016 for 1. trinn ved skolene i Alna, Grorud, Stovner og Søndre Nordstrand.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE