- Ta vare på skolen, og ta vare på hverandre

- Ta vare på skolen, og ta vare på hverandre

 

Dette var den avsluttende meldingen elev­ene fikk av varaordfører Aud Kvalbein ved åpningen av nye Lindeberg skole.

Skrevet av:

- Denne skolen vil gi dere muligheten til å utvide deres horisont, som vi voksne kaller det, sier varaordføreren videre til elevene.

Aud Kvalberg er invitert for å klippe snora og gjøre nyåpningen av Lindeberg skole offisiell. Med seg som hjelpere har hun tredjeklassingene Peter og Dinusha fra skolekoret.

Under åpningen var den nye aulaen stinn med elever, lærere og representanter fra bydelen. BU-leder Knut Røli, avdelingssjef for barn og unge Kari Sørum og bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, for å nevne noen, virker alle spente på å få en omvisning av skolen.

 

Underholdet gjestene

Det var en god porsjon underholdning de inviterte gjestene fikk servert. Flere trinn gjorde egne numre.

Blant annet spilte sjette trinn Emilia Rydbergs «Big big world» til ære for rektor Anne Nyland. Fra ungdomsskolen fikk vi blant annet se jentene i Wanted danse hiphop.

 

Flott åpningsuke

Rektor Anne Nyland er storfornøyd og stolt over den nye skolen. Hun er også kjempefornøyd med åpningsuka som helhet med hadde mye på programmet.

- Uka har vært hektisk, men svært vellykket.

Rektor Nyland forteller om snorklippet og forestillinger på tirsdag, åpning for elevene på onsdag med pizza, brus og opptreden av blant andre dansegruppa Quick som vant Norske Talenter på TV2. Gruppa består av tidligere elever ved Lindeberg skole.

- På torsdag var det stappfult av foreldre og andre nysgjerrige, da vi hadde åpen skole. Vi var litt nervøse i forkant av dette for det hadde vært så mange her tidligere i uken så vi trodde ingen ville komme. Men vi fikk nesten ikke folk ut da vi var ferdig, ler hun.

På fredag satte de punktum med en festmiddag for skolens ansatte.

Denne uka er det tilbake til hverdagen for elever og ansatte ved nye Lindeberg skole.

 

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!