- Ta vare på skolen, og ta vare på hverandre

- Ta vare på skolen, og ta vare på hverandre

 

Dette var den avsluttende meldingen elev­ene fikk av varaordfører Aud Kvalbein ved åpningen av nye Lindeberg skole.

- Denne skolen vil gi dere muligheten til å utvide deres horisont, som vi voksne kaller det, sier varaordføreren videre til elevene.

Aud Kvalberg er invitert for å klippe snora og gjøre nyåpningen av Lindeberg skole offisiell. Med seg som hjelpere har hun tredjeklassingene Peter og Dinusha fra skolekoret.

Under åpningen var den nye aulaen stinn med elever, lærere og representanter fra bydelen. BU-leder Knut Røli, avdelingssjef for barn og unge Kari Sørum og bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, for å nevne noen, virker alle spente på å få en omvisning av skolen.

 

Underholdet gjestene

Det var en god porsjon underholdning de inviterte gjestene fikk servert. Flere trinn gjorde egne numre.

Blant annet spilte sjette trinn Emilia Rydbergs «Big big world» til ære for rektor Anne Nyland. Fra ungdomsskolen fikk vi blant annet se jentene i Wanted danse hiphop.

 

Flott åpningsuke

Rektor Anne Nyland er storfornøyd og stolt over den nye skolen. Hun er også kjempefornøyd med åpningsuka som helhet med hadde mye på programmet.

- Uka har vært hektisk, men svært vellykket.

Rektor Nyland forteller om snorklippet og forestillinger på tirsdag, åpning for elevene på onsdag med pizza, brus og opptreden av blant andre dansegruppa Quick som vant Norske Talenter på TV2. Gruppa består av tidligere elever ved Lindeberg skole.

- På torsdag var det stappfult av foreldre og andre nysgjerrige, da vi hadde åpen skole. Vi var litt nervøse i forkant av dette for det hadde vært så mange her tidligere i uken så vi trodde ingen ville komme. Men vi fikk nesten ikke folk ut da vi var ferdig, ler hun.

På fredag satte de punktum med en festmiddag for skolens ansatte.

Denne uka er det tilbake til hverdagen for elever og ansatte ved nye Lindeberg skole.

 

Siste nytt i Nyheter

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!