- Ta vare på skolen, og ta vare på hverandre

- Ta vare på skolen, og ta vare på hverandre

 

Dette var den avsluttende meldingen elev­ene fikk av varaordfører Aud Kvalbein ved åpningen av nye Lindeberg skole.

Skrevet av:

- Denne skolen vil gi dere muligheten til å utvide deres horisont, som vi voksne kaller det, sier varaordføreren videre til elevene.

Aud Kvalberg er invitert for å klippe snora og gjøre nyåpningen av Lindeberg skole offisiell. Med seg som hjelpere har hun tredjeklassingene Peter og Dinusha fra skolekoret.

Under åpningen var den nye aulaen stinn med elever, lærere og representanter fra bydelen. BU-leder Knut Røli, avdelingssjef for barn og unge Kari Sørum og bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, for å nevne noen, virker alle spente på å få en omvisning av skolen.

 

Underholdet gjestene

Det var en god porsjon underholdning de inviterte gjestene fikk servert. Flere trinn gjorde egne numre.

Blant annet spilte sjette trinn Emilia Rydbergs «Big big world» til ære for rektor Anne Nyland. Fra ungdomsskolen fikk vi blant annet se jentene i Wanted danse hiphop.

 

Flott åpningsuke

Rektor Anne Nyland er storfornøyd og stolt over den nye skolen. Hun er også kjempefornøyd med åpningsuka som helhet med hadde mye på programmet.

- Uka har vært hektisk, men svært vellykket.

Rektor Nyland forteller om snorklippet og forestillinger på tirsdag, åpning for elevene på onsdag med pizza, brus og opptreden av blant andre dansegruppa Quick som vant Norske Talenter på TV2. Gruppa består av tidligere elever ved Lindeberg skole.

- På torsdag var det stappfult av foreldre og andre nysgjerrige, da vi hadde åpen skole. Vi var litt nervøse i forkant av dette for det hadde vært så mange her tidligere i uken så vi trodde ingen ville komme. Men vi fikk nesten ikke folk ut da vi var ferdig, ler hun.

På fredag satte de punktum med en festmiddag for skolens ansatte.

Denne uka er det tilbake til hverdagen for elever og ansatte ved nye Lindeberg skole.

 

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!