Het debatt om å flytte arbeidsplasser ut av Oslo:

Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

BLÅSER LIV I FORSLAGET: Ola Elvestuen (V) mener politihøgskolen bør ligge i Groruddalen, og trekker fram Kjelsrud som et alternativ. Han ber Oslo kommune komme på banen med forslag ettersom statlige arbeidsplasser skal flyttes ut av Oslo. Han mener derfor politihøgskolen bør relokaliseres til dalen.


Regjeringen skapte debatt da det kom fram at de ønsker å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo og politihøgskolen står høyt på lista. Ola Elvestuen (V) gjentar likevel ordene han selv brukte i valgkampen i 2011; få politihøgskolen til Groruddalen. Selv om utflyttings-lista er et kompromiss mellom Venstre og regjeringspartiene.

Skrevet av:

I forrige uke gikk kommunal- og moderiniseringsminister Jan Tore Sanner (H) ut med beskjeden om at de ønsker å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Rundt 1200 årsverk og 600 studieplasser på politihøgskolen vurderes flyttes ut. Nå ligger skolen på Majorstua.

Elvestuen er opptatt av å løfte fram Groruddalen som en eventuell lokasjon for skolen – og forteller at han ikke ønsker at studieplassene forsvinner fra hovedstaden. Så fremt er det Venstre som har stått i bresjen for å flytte arbeidsplasser ut av Oslo, deriblant politihøgskolen.

- Hvorfor står politihøgskolen på utflyttingslista som Venstre har vært med på å utforme da?

– Det er ikke snakk om å flytte skolen ut av Oslo, men å se på ny lokalisering. Det inkluderer steder i hele Oslo, særlig i Groruddalen. Det har vært et ønske gjennom mange år, og nå er muligheten her. Det vil være veldig viktig både for byen og Groruddalen å få inn et så tungt kompetansemiljø, mener han.

Manglet slagkraft tidligere

Akkurat de samme sistnevnte ordene ytret han under valgkampen i 2011. Det er valgår i år også, og Elvestuen legger ikke skjul på at Venstre vil øke velgermassen på østkanten. Han mener også at Groruddalen har mange tomter å ta av, blant annet Kjelsrud i Bydel Alna.

Politihøgskolen har tidligere vært diskutert til Kjelsrud, som også var et populært valg for utvikling og medielandsby dersom Oslo fikk OL i 2020. Nå er området omringet av næringsbygg.

– Det har lenge vært et ønske om å få politihøgskolen hit. Hvorfor har det da ikke skjedd noe siden du gikk ut med det samme budskapet i 2011?

– Jeg tror ikke det har vært nok kraft bak. Det har vært initiativ fra flere partier i Oslo, og Venstre har hatt det i sitt partiprogram i mange år. Men det er først nå, med utflytting av arbeidsplasser som et større prosjekt, at denne muligheten har kommet opp, sier han.

Kan binde dalen mer sammen

Det er ikke bare Venstre som har ønsket seg politihøgskole til Groruddalen. Flere ganger har Groruddalen Miljøforum ytret at de vil ha flere prestisjeinstitusjoner til dalen – som skolen og NRK.

Eiendomsselskapet NHP har tidligere uttalt til avisen at de er positive til planer om politihøgskole i Groruddalen, og peker på Kjelsrud-området. Elvestuen understreker at det er flere tomter som kan være aktuelle, men at Kjelsrud burde stå høyt på lista.

– Tomta er sentralt plassert og kan binde sidene i Groruddalen mer sammen. Det er absolutt tomter som er aktuelle for plass til skole og det man trenger til ny lokalisering. Men det viktigste blir nå at kommunen får avklart de aktuelle tomtene så det blir mer konkret og de kan være en deltaker i den statlige utredningen som kommer nå. For den skal komme, påpeker han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Følg med for flere reaksjoner, blant annet fra byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!