Tar regninga for undervarme

Tar regninga for undervarme


I MØRKET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) prøvde ut noen av apparatene ved Jesperudjordet. Nå tar kommunen regninga for undervarme på kuntsgressbanen.


Jesperudjordet ble Groruddalens første kunstgress med undervarme. Nå skal kommunen ta regninga.

Skrevet av:

Jesperudjordet ble ferdigstilt i år med undervarme og nytt kunstgress. Som en del av Oslo kommunes satsing på Stovner har Bymiljøetaten med midler fra Groruddals-satsingen gått inn med penger til undervarme. På den måten kan man spille fotball på Stovner – hele året rundt.

– Dette gjør vi for at man skal kunne drive med idrett her hele året og for å få flere baner med undervarme i Oslo. Det er et vinterland vi bor i og dette vil øke bruksverdien. Banen vil kunne brukes i 12 måneder, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har tidligere uttalt til Akers Avis Groruddalen at hun har som mål å bygge fire kunstgressbaner i 2017 – også en til med undervarme på Kalbakken.

Får det på plass

Da hun kartla kunstgressbaner sammen med Oslo Fotballkrets fant hun ut at det var en skjev fordeling i byen. Jesperudjordet er så langt den eneste banen med undervarme på denne siden av byen.

– Dette er bra for idretten og bra for unga som får et godt tilbud. Jeg vet foreldre og de som bistår med frivilligheten også blir kjempeglade for dette, sier Johansen.

– Det skulle bare mangle at vi fikk det på plass. Det har vi gjort nå.

Et undervarme-anlegg kan variere i pris. Utfordringen blir vedlikehold av banen, som kommunen nå tar seg av.

– Det vi går inn med for å få investeringen i orden er i underkant av 100.000 kroner. Sånn sett er det smått i et stort perspektiv. Men det måtte gjøres slik at alt kom på plass.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!