Tar regninga for undervarme

Tar regninga for undervarme


I MØRKET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) prøvde ut noen av apparatene ved Jesperudjordet. Nå tar kommunen regninga for undervarme på kuntsgressbanen.


Jesperudjordet ble Groruddalens første kunstgress med undervarme. Nå skal kommunen ta regninga.

Tekst:

Publisert:

Jesperudjordet ble ferdigstilt i år med undervarme og nytt kunstgress. Som en del av Oslo kommunes satsing på Stovner har Bymiljøetaten med midler fra Groruddals-satsingen gått inn med penger til undervarme. På den måten kan man spille fotball på Stovner – hele året rundt.

– Dette gjør vi for at man skal kunne drive med idrett her hele året og for å få flere baner med undervarme i Oslo. Det er et vinterland vi bor i og dette vil øke bruksverdien. Banen vil kunne brukes i 12 måneder, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har tidligere uttalt til Akers Avis Groruddalen at hun har som mål å bygge fire kunstgressbaner i 2017 – også en til med undervarme på Kalbakken.

Får det på plass

Da hun kartla kunstgressbaner sammen med Oslo Fotballkrets fant hun ut at det var en skjev fordeling i byen. Jesperudjordet er så langt den eneste banen med undervarme på denne siden av byen.

– Dette er bra for idretten og bra for unga som får et godt tilbud. Jeg vet foreldre og de som bistår med frivilligheten også blir kjempeglade for dette, sier Johansen.

– Det skulle bare mangle at vi fikk det på plass. Det har vi gjort nå.

Et undervarme-anlegg kan variere i pris. Utfordringen blir vedlikehold av banen, som kommunen nå tar seg av.

– Det vi går inn med for å få investeringen i orden er i underkant av 100.000 kroner. Sånn sett er det smått i et stort perspektiv. Men det måtte gjøres slik at alt kom på plass.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.