Tar regninga for undervarme

Tar regninga for undervarme


I MØRKET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) prøvde ut noen av apparatene ved Jesperudjordet. Nå tar kommunen regninga for undervarme på kuntsgressbanen.


Jesperudjordet ble Groruddalens første kunstgress med undervarme. Nå skal kommunen ta regninga.

Tekst:

Publisert:

Jesperudjordet ble ferdigstilt i år med undervarme og nytt kunstgress. Som en del av Oslo kommunes satsing på Stovner har Bymiljøetaten med midler fra Groruddals-satsingen gått inn med penger til undervarme. På den måten kan man spille fotball på Stovner – hele året rundt.

– Dette gjør vi for at man skal kunne drive med idrett her hele året og for å få flere baner med undervarme i Oslo. Det er et vinterland vi bor i og dette vil øke bruksverdien. Banen vil kunne brukes i 12 måneder, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har tidligere uttalt til Akers Avis Groruddalen at hun har som mål å bygge fire kunstgressbaner i 2017 – også en til med undervarme på Kalbakken.

Får det på plass

Da hun kartla kunstgressbaner sammen med Oslo Fotballkrets fant hun ut at det var en skjev fordeling i byen. Jesperudjordet er så langt den eneste banen med undervarme på denne siden av byen.

– Dette er bra for idretten og bra for unga som får et godt tilbud. Jeg vet foreldre og de som bistår med frivilligheten også blir kjempeglade for dette, sier Johansen.

– Det skulle bare mangle at vi fikk det på plass. Det har vi gjort nå.

Et undervarme-anlegg kan variere i pris. Utfordringen blir vedlikehold av banen, som kommunen nå tar seg av.

– Det vi går inn med for å få investeringen i orden er i underkant av 100.000 kroner. Sånn sett er det smått i et stort perspektiv. Men det måtte gjøres slik at alt kom på plass.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.