Tar trikken til Stortinget

Tar trikken til Stortinget

FREMMER FORSLAG: Bjerke SVs Bjarne Kristoffersen har pushet på slik at stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) kan fremme forslag om at staten skal være med å betale halvparten av regninga for trikk til Tonsenhagen/Linderud. Det er også 1. kandidat på stortingslista 2017, Kari Elisabeth Kaski, enig i.


I dag skal SVs stortingsgruppe foreslå at staten skal betale halve regninga for trikk over Tonsenhagen og ned til Linderud. Hele prosjektet vil trolig koste rundt 1,5 milliarder kroner.

Skrevet av:

Avisen har tidligere skrevet mye om forslag om trikk fra Sinsen, over Tonsenhagen og til Linderud. Bjerke SV har i lang tid kjempet for dette forslaget. Nå skal SVs stortingsrepresentant Heikki Holmås ta saken opp på stortinget.

– Vi vil at staten skal være med å betale halvparten av regninga for trikken fordi regjeringen og stortinget var enige om at når det kommer til viktige kollektivinvesteringer, skal staten dekke halvparten. Da vi forhandlet om Oslopakke 3-avtalen var staten villige til å betale halvparten for t-banetunnel og for vestkanten mot Fornebu, men ikke til Groruddalens viktigste kollektivprosjekt; trikken. Vi mener dette er landets mest trafikkerte bussrute, og at det derfor er avgjørende å investere i trikk, sier Holmås.

Håper på støtte

Han håper forslaget får stor oppslutning.

– Dette er et klart prosjekt. En ny t-banetunnel vil ikke komme før etter 2020, men trikken kan komme med en gang. Det er lett å love penger for fremtiden, men vi må levere i dag, sier Holmås.

– Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne i Oslo er med på dette. Vi forventer støtte fra Senterpartiet. I Oslo er Kristelig Folkeparti og Venstre tydelige på at de ønsker å støtte denne saken. Det håper jeg ikke bare er noe de sier i Oslo, men mener når de kan stemme på stortinget. Klarer vi å få til et vedtak om støtte til halvparten fra staten i løpet av våren, er jeg overbevist om at vi kan komme igang med byggingen i løpet av 2018, understreker han.

Et akutt behov

Leder av Bjerke SV, Bjarne Kristoffersen, mener det er viktig å få trikken på sporet igjen.

– Vi ble glade da Ruter kom med en langtidsplan som inkluderte trikken til Tonsenhagen og Linderud. Så kom Oslopakke 3, og det ble skjøvet ut i tid. For oss er det viktig å få trikken på sporet igjen. Det er et akutt behov for skikkelig transporttilbud her oppe og i sentrum. Derfor har vi jobbet med et initiativ til Oslo SV og løftet saken opp, sier han.

– Nå er det bare opp til de andre partiene å kaste seg på trikken.

Han reagerer på 31-bussens kapasitet.

– Man kan glemme å gå på den bussen med barnevogn eller rullestol. Det er en kollektivmessig katastrofe. Det er ingen annen rute i Norge som frakter så mange mennesker som 31-bussen. Man er nødt til å løse utfordringene i byen på en skikkelig måte, for Groruddalen, Oslo og nasjonalt.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!