Terroranslagene: Status fra politiet 24. juli klokka 12.00

Terroranslagene: Status fra politiet 24. juli klokka 12.00

 

Oslo politidistrikt melder søndag formiddag om 67 personer som er skadd og som er til behandling etter skytetragedien på Utøya fredag. 30 personer fra sprengningen av Regjeringskvartalet er til behandling eller på sykehus.

Navnene på de omkomne vil bli offentliggjort så snart de foreligger og de pårørende er varslet.

I respekt for de pårørende går ikke politiet ut med informasjon før de pårørende er informert og vi har sikre opplysninger.

Siktede har erkjent de faktiske forhold, men har ikke erkjent straffeskyld. Politiet kan ikke kommentere hvilket motiv mannen hadde for sprengningen og skytingen.

Siktede blir framstilt for fengsling mandag. Hvorvidt retten blir åpen for pressen, avgjøres av retten.

Siktede er samarbeidsvillig i avhør, og opplyser at han var alene om hendelsene.

Oslopolitiet vil ha en stor grad av tilstedeværelse i Oslo de kommende dagene. Regjeringskvartalet og området rundt, vil være et skadested i lang til framover. Forsvaret bistår politiet i sikringsarbeidet; dette frigjør politimannskaper til å gjøre annet viktig arbeid. Politiet har både synlige og usynlige sikkerhetstiltak i Oslo sentrum.

Kommunikasjonsenheten

Oslo politidistrikt

 

 

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.