ANNONSE

En ny beboergruppe tar form på Tveita:

Til kamp mot motorveiplaner

Til kamp mot motorveiplaner

NYTT FOLKEMØTE: BU-leder Knut Røli (Ap), beboer Tom Olsson, Monique Nyberget Hiller, Marius Lübbe, Cecilie B. Hansen, Kathe Korseth og Espen Luneng samler seg for å snakke om den nye beboeraksjonen mot vegvesenets planer om ny motorvei i Smalvollveien. De ønsker å mane til et nytt beboermøte om saken.

Beboere i Tveita-området har samlet seg for å stå imot Statens vegvesens forslag om å bygge en åtte felts motorvei i Smalvollveien. Målet er å holde et nytt beboermøte og kjempe for lokalmiljøet med nebb og klør.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2017 kl 10:28

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Statens vegvesens forslag om Smalvollveien. Forslaget er å bygge en ny motorvei langs Smalvollveien med åtte felter for å avlaste dagens E6. Vegvesenet presiserer at motorveien ikke skal komme i tillegg til E6, men skal gjøre det mulig å bygge ned dagens veisystem. I tillegg er det planlagt en ny «Teisentunnel».

Denne tunnelen har to felt i hver retning som blir til sammen fire felt. Poenget med denne tunnelen er å redusere trafikken i Strømsveien, den tarmen som ligger ved siden av dagens E6 på Alnabru. Forslaget har skapt reaksjoner blant folk i området som gjør at det nå skapes en ny aksjonsgruppe på Tveita.

- Slik jeg ser det finnes det bare to alternativer; at Smalvollveien forblir som den er, eller at det lages en tunnel som munner ut mot Alna. Alt annet vil rasere hele bomiljøet på Tveita, og det er over 6000 mennesker som blir berørt, mener styreleder Tom Olsson i Luren borettslag.

Borettslagene sier ifra

Initiativtaker for den nye beboeraksjonen og miljøforumet er Cecilie Breivik Hansen fra Sørhellinga borettslag. Hun har fått med seg flere engasjerte; Roger Pihl fra Fjellhus vel, Marius Lübbe fra Sørhellinga, nestleder Kate Korseth fra Lønnealléen borettslag, Espen Luneng fra Lohøgda borettslag, og Tom Olsson.

En av problemstillingene er også den dårlige informasjonsflyten de mener vegvesenet har hatt med beboerne i området. Flere borettslag ble oppmerksomme på forslaget i november i fjor, men Breivik og Luneng fikk sjokk da de leste Roger Pihl sin onsdagsPhilsen «Legg dritten til Groruddalen».

- Da tenkte jeg bare oi! Det var helt nytt for oss, forteller Hansen.

Beboerne mener at en slik løsning i Smalvollveien vil ødelegge for bomiljøet på hele Tveita.

Man kan ikke bruke Smalvollveien som en ny E6 uten å sørge for at det blir skjermet. Om man går ned til Sigrid Undsets vei så hører man støy selv bak industrien nå, mener Olsson.

Vil ha et nytt beboermøte

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og nestleder Monique Nyberget Hiller (Ap) er også engasjert i saken. Sistnevnte bor også på Tveita.

- Planprogrammet for Manglerudprosjektet ble utvidet i ettertid, men vi har ikke fått vært med å legge føringer. Vi må svare på kritikken i etterkant, sier hun.

Statens vegvesen holdt et folkemøte 10. januar på Bryn skole om forslaget. Nå ønsker borettslagene og beboerne seg et nytt folkemøte som de kan stå for selv.

- Det å ha et beboermøte på Bryn er vel og bra, men det må også opp hit, mener Nyberget Hiller.

-Jeg frykter Statens vegvesen kommer til å svare at de er i ferd med å utrede planene, men det er noe med det å få inn innspill fra beboerne på Tveita uansett. Det er også mange som ikke fikk med seg denne saken før høringsfristen gikk ut, det er uheldig.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE