Til topps på sykkelsetet

Til topps på sykkelsetet

 

Femteklassingen Stian Stafsberg Klyve fra Høybråten skole stakk av med seieren i gutteklassen under Oslomesterskapet i sykling.

Tekst:

Publisert:

- Jeg sykler mye, smiler Stian Stafsberg Klyve.

Hvert år arrangeres det sykkelkonkurranse for byens femteklassinger. Kun den beste fra hver skole får delta, og konkurransen er hard. Elevene må gjennom både en teoridel, samt praktiske øvelser. Det gjelder å ha både balanse og god kontroll over sykkelen.

Stian har en teori om hvorfor det gikk så bra for ham.

- Jeg liker å sykle mye i skogen. I borettslaget mitt har vi en sti som går gjennom en liten skog. Den liker jeg å sykle på, forteller han.

 

Skal øve mer

Under konkurransen var han langt fra sikker på å vinne.

- Jeg trodde faktisk ikke det skulle gå så bra. Det var blant annet et spørsmål på teoriprøve jeg var usikker på, forteller han.

Likevel gikk det altså helt til topps for Stian. Nå ser han fram til å delta i NM i Letohallen neste uke. Før det har han planer om å øve mye.

- Jeg må øve meg på hva de forskjellige trafikkskiltene betyr, men jeg skal også øve meg på sykkelen.

Klassekameratene hans er også fornøyde etter seieren hans, og kanskje får de mer å juble for etter neste uke.

- Jeg har som mål å vinne. I NM vinner man en sykkel. Den har jeg lyst på, smiler han.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.